Nova vest
Ekipni sportovi 0

23.9.2024.

10:37

Ludnica u NFL – gubitnici pobeđivali, neporaženi gubili, šampion sila i kad su zvezde blede VIDEO

Treći NFL vikend doneo je novu dramu s obzirom da je čak šest ekipa stiglo do prve pobede u sezoni.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

S druge strane, četiri tima su doživela prve poraze, a ljubitelji američkog fudbala su mogli da uživaju u nekoliko fantastičnih završnica.

U mečevima koji su obeležili vikend, Baltimor Rejvensi i Los Anđeles Remsi su zabeležili prvence ujedno produživši agoniju pretendentima na Superboul Dalas Kaubojsima i San Francisko 49ersima.

NFL, treći vikend

Nedelja:
Brauns – Džajants 15:21
Kolts – Bers 21:16
Vajkings – Teksans 34:7
Sejnts – Igls 12:15
Stilers – Čardžers 20:10
Bakanirs – Bronkos 7:26
Tajtens – Pekers 14:30
Rajders – Panters 22:36
Sihoks – Dolfins 24:3
Kardinals – Lajons 13:20
Kaubojs – Rejvens 25:28
Rems – 49ers 27:24
Falkons – Čifs 17:22

Utorak:
1.30 Bils – Džeguars
2.15 Bengals – Komanders

Petak:
Džets – Petriots 24:3

Derik Henri i Lamar Džekson istrčali su zajedno 238 jardi i tri tačdauna za trijumf Rejvensa usred Dalasa 28:25 nakon dva poraza na startu sezone.

Rejvensi su od 60 akcija čak 45 napravili trčanjem pokazavši koja je najveća slabost Kaubojsa.

S druge strane, iako su poveli 14:0 protiv povredama desetkovanih Remsa, Najnersi su doživeli drugi poraz u nizu sa 27:24.

Brok Pardi je bacio 292 jarde i tri tačdauna, a sva tri je uhvatio Džauan Dženings skupivši pritom 175 jardi. Međutim, s druge strane Kajrin Vilijams je istrčao dva i uhvatio jedan TD za preokret Remsa.

Remsi su preokrenuli serijom 13:0 u poslednjih šest minuta, uključujući trčanje Vilijamsa za tačdaun na ulasku u poslednja dva minuta te fild-gol Džošue Kartija za pobedu dve sekunde pre kraja.

U međuvremenu, aktuelni šampioni Kanzas Siti Čifsi su stigli do treće uzaastopne pobede potvrdivši da će ih biti teško svrgnuti sa trona.

Patrik Mahoms je bacio dva tačdauna, ali je odbrana ta koja je "slomila" Atlanta Falkonse za 22:17.

Mahoms nije bio na svom uobičajenom nivou, a nevidljiv je opet bio i Trevis Kelsi, međutim, defanzivci su spasli šampiona sa dva zaustavljena napada u završnici kada su Falkonsi "kucali na vrata" end-zone Čifsa.

Trener Atlante Rahim Moris može samo da žali što nije izabrao fild-gol umesto napad za tačdaun na šest jardi od end-zone, ali nema sumnje da će ih motivisati otpor koji su prižili šampionu.

S druge strane, neočekivan savršen start sezone imaju Pitsburg Stilersi, Minesota Vajkingsi i Sijetl Sihoksi, zahvaljujući svojim zastrašujućim odbranama.

Ti-Džej Vat nastavlja da predvodi oštru odbranu Stilersa koja je dozvolila svega 26 poena protivnicima u prve tri utakmice sezone, a nakon što je Pitsburg u trećoj nedelji savladao Los Anđeles Čardžerse 20:10.

Ekipa Majka Tomlina je stigla do plej-ofa u sva tri prethodna puta kada je sezonu otvorila sa 3-0. A nakon najbolje utakmice u sezoni rezervnog kvorterbeka Džastina Fildsa (po jedan bačen i istrčan tačdaun), može se reći da se Stilersi tek zagrevaju.

Tim koga svako treba da se plaši je i Minesota nakon najubedljivije pobede u poslednjih pet godina, sa 34:7 nad do ove nedelje neporaženim Hjuston Teksansima. Vajksi su dvaput presekli pas Si-Džeja Strauda i oborili ga četiri puta.

Što se tiče Sihoksa, oni su prvi tim od 1979. koji je otvorio sezonu sa 3-0 dozvolivši protivnicima manje od 150 bačenih jardi u svakom meču. Naravno, pomoglo im je i što su Majami Dolfinsi morali da igraju sa trećim kvorterbekom, da pobede 24:3.

Pored sjajnog Malika Vilisa, i odbrana je nosila i Grin Bej Pekerse do trijumfa nad Tenesi Tajtensima 30:14, s obzirom da je čak osam puta obarala kvorterbeka "titana" Vila Luisa.

Filadelfija Iglsi su na bolan poraz u Atlanti odgovorili tesnom pobedom u Nju Orleansu 15:12, zaustavivši napad koji je u prve dve nedelje postigao 91 poen.

Nakon svega tri poena u prva tri kvartala, rivali su postigli tri tačdauna u poslednjoj četvrtini, a Iglse je do pobede nosio Sakon Barkli sa dva TD trčanja, jednim od 65 jardi.

Karolina Pantersima se isplatila kontroverzna odluka da pošalju na klupu bivšeg prvog pika Brajsa Janga, jer je njegova zamena Endi Dalton postao prvi kvorterbek u sezoni sa više od 300 bačenih jardi, uz tri tačdauna za prvu pobedu u sezoni, sa 36:22 nad Rejdersima u Las Vegasu.

Predvođeni Boom Niksom prvu pobede ostvarili su i Denver Bronkosi protiv do ove nedelje nepobedivih Tampa Bej Bakanirsa 26:7, dok su neočekivan prvenac usred Klivlenda ostvarili  Njujork Džajantsi 21:15.

Džajantsi su napravili fambl u početnom udarcu pa su gubili od Braunsa već posle 11 sekundi, ali ruki hvatač Malik Nabers je sa dva tačdauna režirao preokret u Ohaju.

Ovogodišnji prvi pik sa drafta Kejleb Vilijams bacio je prvi tačdaun u NFL, ali Čikago Bersi su poraženi u Indijanapolisu 21:16.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu