Nova vest
Ekipni sportovi 1

13.9.2024.

13:07

NFL zvezda zahteva: "Neka dobije otkaz"

Tajrik Hil, NFL zvezda, poslao je zahtev policijskoj službi nekoliko dana nakon hapšenja.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

U nedelju 8. septembra je američki vajd risiver i NFL superstar Tajrik Hil uhapšen u Majamiju, nekoliko sati pred utakmicu Dolfinsa i Džeguarsa u prvom kolu.

On je uhapšen zbog brze vožnje, ubrzo i pušten, a policija je objavila šokantni video snimak tog dešavanja.

Na utakmici je Hil provocirao policiju i uz pomoć saigrača Džejlena Vedla odglumio hapšenje, a kasnije je na društvenim mrežama pokazivao koliko mu se taj potez policajca nije dopao.

Kako javljaju američki mediji, Tajrik Hil i njegovi advokati zahtevaju da se policajac otpusti, a nadležni organi su ga već suspendovali.

"Policajac je stavio ruke oko vrata Tajrika Hila barem dva puta i nije bio obazriv tokom pretresa iako je Tajrik naveo da je nedavno operisao koleno. Ignorisao je sve poruke i nastavio da primenjuje silu. Sve se dogodilo 8. septembra 2024. godine, u nedelju, a to je podsetnik koliko su manjine pritisnute od strane policije. Ne optužujemo policajca za rasizam, već ga optužujemo za prekomernu silu i podsećamo na istoriju rasističkih sukoba i policijsku represiju prema manjinama", naveli su advokati Tajrika Hila.

NFL zvezda se oglasila porukom na društvenim mrežama.

"Hajde da promenimo nešto", napisao je Hil.

Tajrik Hil je takođe rekao da želi da policajac dobije otkaz.

"Neka dobije otkaz. Mora da ide čoveče. Ne samo da me je loše tretirao nego je pokazao nepoštovanje i prema mojim saigračima. Šta su oni uradili? Samo su bili na trotoaru", poručio je Hil.

 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu