Nova vest
Ekipni sportovi 1

6.9.2024.

9:08

"VAR" spasao šampiona – "Sledeći put neka obuje bele patike" VIDEO

Aktuelni šampioni Kanzas Siti Čifsi krenuli su u odbranu titule tesnom pobedom.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Čifsi su savladali jednog od glavnih izazivača Baltimor Rejvense 27:20.

Bukvalno su ih milimetri delili od neuspeha jer je Rejvensima poništen tačdaun na isteku konačnog vremena.

Lamar Džekson pronašao je Ajzeu Lajklija na kraju end-zone u poslednjem napadu na utakmici, ovaj je uhvatio loptu kada je vreme već bilo isteklo i uspeo da je iskontrološe sa oba stopala na zemlji.

Međutim, glavni sudija Šon Hočuli je odlučio da pogleda usporeni snimak ove situacije koji je pokazao da je Lajkli vrhovima prstiju zakačio liniju koja ograničava teren.

To je značilo da je u autu pa je počelo slavlje "poglavica" na stadionu "Strelin vrh".

"Izuzetno napeto jer je ih mog ugla izgledalo da je dobro hvatanje. A na prvom gledanju snimka može da se vidi kako gazi. Sledeći put neka obuje bele patike. To je moj savet", našalio se kvorterbek Čifsa Patrik Mahoms.

Mahoms je bacio 291 jard uz tačdaun pas za Gzavijera Vortija, koji je takođe i istrčao jedan TD na svom NFL debiju.

Tako su Čifsi slavili u reprizi prošlosezonskog finala konferencije, a Rejvense su nadigrali peti put u poslednjih šest susreta.

Ovaj poraz je posebno frustrirao Mahomsovog rivala s druge strane Lamara Džeksona, koji je Čifse nazvao "kriptonitom Rejvensa".

Džekson je bio impresivan protekle noći sa 273 bačene jarde zu tačdaun, te 122 istrčane, ali taj poništen TD na isteku vremena ga je koštao još jedne prilike da konačno savlada Mahomsa i ekipu.

"Mislio sam da je tačdaun. I dalje mislim da je tačdaun", rekao je Džekson.

Rejvensi su gubili 27:17 u poslednjoj četvrtini pre nego što su pogodili fild-gol, a potom osvojili loptu na 13 jardi od svoje end-zone na minut i 50 sekundi pre kraja meča.

Džekson je kompletirao nekoliko dodavanja za Lajklija, koji je meč završio sa 111 jardi i tačdaunom, te istrčao ključni prvi daun.

Dve akcije kasnije, pronašao je Rašoda Bejtmena pasom od 38 jardi i doveo Rejvense na deset jardi od end-zone Čifsa, 19 sekundi pre kraja.

Prvi Džeksonov pas je bio neuspešan, iz drugog je promašio potpuno otvorenog Zeja Flauersa na kraju end-zone.

Usledio je poslednji pokušaj, nakon što se Džekson izborio za poziciju u akciji koja je izgledala kao da večno traje.

Pronašao je Lajklija i svi su bili ubeđeni da je uhvatio TD, čak je i trener Rejvensa Džon Harbo signalizirao ekipi da idu na konverzaciju od dva poena za pobedu, ali nisu dobili tu priliku.

Rejvensi su poklekli uprkos tome što su u novom derbiju bili jači i za moćnog raninbeka Derika Henrija, koji je istrčao svega 46 jardi iz 13 nošenja, ali postigavši jedan tačdaun.

S druge strane, Ajzea Pačeko je iz 15 trčanja osvojio 45 jardi, takođe uz TD.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu