Nova vest
Borilački sportovi 16

9.8.2024.

23:20

Heroina dana – srebrna Aleksandra, zlatne suze i hrabro obećanje

"Želela bih da osvojim zlato, to je moj san koji želim da ostvarim od malena, ali Bog zna šta će biti i kako će biti. Na meni je samo da radim i da pratim svoje snove", izjavila je Aleksandra Perišić pre Olimpijskih igara u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

Samo jedna pobeda ju je delila od zlata sa najveće sportske smotre. U finalu je poražena od Mađarice Vivijane Marton sa 7:1, 4:2.

Do samog kraja se videlo da Aleksandra ne želi da odustane, dobijala je ogromnu podršku od svog trenera Petre Butale Kovačić, ali je Mađarica uspela da se odbrani i okiti zlatom na Olimpijskim igrama u Parizu.

Poraz joj je teško pao. Slomila se prvo pred kamerama RTS-a, a potom i na postolju dok je primala srebrnu medalju.
 


"Drago mi je što sam osvojila još jednu medalju za Srbiju. Žao mi je što nije zlatna. Mnogo mi je krivo. To je velika stvar. Trebalo bi da se ponosim sa tim, celom ovom pričom i što sam osvojila i što smo sve pregurale i došle do toga. Znam da je ovo veliki uspeh, ali ne mogu da budem toliko srećna. Znam šta smo ciljale, ne znam da li sam pokvarila sve... Nisam uspela. Hvala svima koji su nas bodrili i prošli sve sa nama", glasile su njene prve reči.


Ipak, pronašla je mesta za malo optimizma i hrabro dala obećanje.

"Odsekle su mi se noge kad sam ušla u prvi meč, meč po meč i finale. Uzeli smo srebro, osvojićemo zlato", jasno je poručila Perišićeva.


Podsetimo, nakon što je u osmini finala savladala Uzbekistanku Ozodu Sobirjonovu 2:1 u rundama posle preokreta, u četvrtfinalu je bila bolja i od Tajlanđanke Tongčan sa 2:0 po rundama.

U polufinalu je slavila nad Kineskinjom Đi Song.

Aleksandra je sjajna mlada takmičarka koja je svojim fantastičnim rezultatima pokazala ogroman potencijal i kvalitet.

U 2022. godini postala je vicešampionka sveta u kategoriji do 67 kg, dok je na Evropskom prvenstvu iste godine osvojila bronzanu medalju.

Sjajan niz nastavila je i u narednoj, 2023. godini, osvojivši zlatne medalje na III Evropskim igrama u Poljskoj i na Evropskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama, a potom se najsjajnijim odličjem okitila i na Grand prix-u u Taijuanu.

Na sve to, sada se i iz Pariza vraća sa srebrnom medaljom oko vrata.
 

Podeli:

Komentari 16

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu