Nova vest
Borilački sportovi 61

9.8.2024.

21:49

Srbijo, budi ponosna – Perišić je vicešampionka Olimpijskih igara!

Srpska taekvondistkinja Aleksandra Perišić je vicešampionka Olimpijskih igara u Parizu pošto je u finalu poražena od Mađarice Vivijane Marton.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Aleksandra Perišić nije uspela da se okiti najsjajnijim odličjem pošto je u finalu u kategoriji do 67 kg poražena u dve runde od rivalke (7:1, 4:2).
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B92 Sport (@b92.sport)


Ipak, treba joj odati priznanje za veliku borbenost, jer se hrabro borila do poslednje sekunde.

Hrabro je Srpkinja ušla u duel, isto se može reći i za Mađaricu koja je prva zadala udarac Aleksandri i to nogom u glavu. Tako je povela sa 3:0, a nakon nekoliko neuspešnih pokušaja Perišićeve da izjednači, Vivijana je uspela da zaradi još dva poena.

Borila se Aleksandra, činilo se da je u jednom momentu skoro pa i ne gledajući udarila rivalku po kacigi, ali je snimak govorio drugačije. Ubedljivo je Mađarica slavila u prvoj rundi sa 7:1.
 


Na otvaranju druge runde je povela Srpkinja, ali je to vođstvo trajalo tek nekoliko sekundi. Ekspresno je Vivijana preciznim udarcem izjednačila na 2:2, pa potom i povela sa 4:2. Rezultat je do kraja ostao nepromenjen.

Do samog kraja se videlo da Aleksandra ne želi da odustane, dobijala je ogromnu podršku od svog trenera Petre Butale Kovačić, ali je Mađarica uspela da se odbrani i okiti zlatom na Olimpijskim igrama u Parizu.

 


 

Podeli:

Komentari 61

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

15 h

Novo Sport Video Menu