Nova vest
Borilački sportovi 7

9.8.2024.

18:01

Srpkinja se bori za zlato – njena protivnica je "paklena"

Mađarska tekvondoistkinja Vivijana Marton boriće se protiv Aleksandre Perišić u finalu Olimpijskih igara u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

U Parizu, glavnom gradu Francuske, od 21 čas i 19 minuta će se za zlatnu medalju u ženskom tekvondou do 67 kilograma boriti Aleksandra Perišić i Vivijana Marton.

Aleksandra Perišić je u polufinalu bila bolja od Kineskinje Đi Song, dok je Vivijana Marton eliminisala Saru Čari iz Belgije, takođe sa 2-0.

Vivijana Marton ima zanimljivu biografiju. Iako je poreklom iz Mađarske, ona je 2006. godine rođena na Tenerifama i brzo se preselila u Madrid.

Njen otac, Žolt, bivši je kikbokser i njena majka Barbara bila je rukometašica pa je jasno da Vivijana dolazi iz sportske porodice.

Tečno govori engleski, mađarski i španski, a ovo joj je prvi nastup na Olimpijskim igrama. Ove godine je već osvojila zlatnu medalju na šampionatu Evrope, a u mlađim kategorijama je bila šampionka u više kategorija.

Prošle godine je osvojila zlato u Budimpešti na EP za mlađe od 21 godine, a 2021. godine je u Sarajevu bila šampionka na juniorskom prvenstvu Evrope.

Ima sestru bliznakinju, Luanu Marton, koja je takođe uspešna tekvondoistkinja i svetska šampionka u kategoriji do 57 kilograma.

Do sada se nije borila sa Aleksandrom Perišić i jasno je da nas očekuje fantastičan meč u finalu, pa Aleksandri želimo mnogo sreće.
 

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu