Nova vest
Borilački sportovi 0

10.10.2024.

17:00

Rvački savez Srbije izabrao novo rukovodstvo

Damir Šabić ponovo je izabran za predsednika Rvačkog saveza Srbije.

Izvor: Rvački savez Srbije

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Rvački savez Srbije/Privatna arhiva

Na redovnoj izbornoj skupštini dosadašnji prvi čoveg srpskog rvanja dobio je poverenje za novi četvorogodišnji mandat, a za novog potpredsednika izabran je doc. dr Mladen Kecman, dugogodišnji sportski direktor Rvačkog kluba Radnički iz Beograda.

Takođe, oformljen je i novi Upravni odbor, koji je zbog želje za većom efikasnošću u radu sa 11 članova smanjen na devet. Osim predsednika Šabića i potpredsednika Kecmana članovi Upravnog odbora su: Gradimir Dedić, Petar Balo, Dušan Arsenijević, Boban Cekić, Dragan Vulešević, Aleksandar Popov i Goran Nenadović.

Funkciju predsednika Skupštine Rvačkog saveza Srbije u narednom periodu obavljaće Dejan Rajić, dok je za predsednika Nadzornog odbora imenovan Ljubiša Samardžić.

"Ono što će biti primarni zadatak novog rukovodstva Rvačkog saveza Srbije je da izvršimo odrđene promene u stručnom štabu naše selekcije. U najkraćem roku imenovaćemo novog selektora i trenere reprezentacija", rekao je Šabić i potom posebno istakao:

"Maksimalno ćemo se potruditi da pomognemo našim klubovima, podržimo naše tradicionalne rvačke centre i razvijamo naše mlade rvače. Sa tim ciljem u potpunosti ćemo koristiti sve raspoložive trenažne kapacitete koje imamo u Nacionalnom trenažnom centru u Košutnjaku, kao i u našoj rvačkoj akademiji u Kanjiži. Uveren sam da će kompletno rukovodstvo Rvačkog saveza Srbije još posvećenije raditi na stvaranju što boljih uslova za naše rvače kako bi nam i u budućnosti sa velikih takmičenja donosili medalje",  zaključio je Šabić. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

6 h

Novo Sport Video Menu