Nova vest
Borilački sportovi 1

7.10.2024.

15:51

Srpski rvači osvojili 29 medalja na Balkanijadi u Skoplju

Mlađe reprezentativne selekcije Srbije u rvanju ostvarile su veliki uspeh na Balkanskom šampionatu koji je održan u Skoplju.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Rvački savez Srbije/Privatna arhiva

Srpski tim je u juniorskoj, kadetskoj i pionirskoj konkurenciji ukupno brojao 49 takmičara, a osvojeno je čak 29 medalja, od čega 15 zlatnih i po sedam srebrnih i bronzanih.

Na Balkanijadi je učestvovalo 11 zemalja, a Srbija je i u ekipnoj konkurenciji osvojila tri pehara. Juniorke su osvojile prvo mesto, juniori su bili drugi, dok su pioniri ekipno zauzeli treće mesto.

Zlatnim medaljama na Prvenstvu Balkana u Severnoj Makedoniji okitili su se: Milica Sekulović, Jana Petrović, Maša Perović, Emilija Jakovljević, Evelin Ujhelji, Gabriela Berkec, Iringo Đeri, Ognjen Jakovljević, Miloš Perović, Tamaš Pek, Martin Fodor, Arijan Alija, Todor Aksentijević, Mihajlo Mitrović, Mihajlo Alimpijević. Srebro su osvojili Jovana Radivojević, Oršolja Habi, Kata Sergei, David Molnar, Marko Supić, Kristian Dobiu, Balaž Ujhelji, a sa bronzom su se iz Skoplja vratli: Ivana Gajić, Iva Dragović, Luka Govedarica, Noe Poč, Filip Tričković, Luka Zelić, Kristijan Kovač.

Ovo je najbolji rezultat naših mladih rvača na balkanskom šampionatu u istoriji, a do velikog uspeha selekcije Srbije vodili su treneri: Dalibor Perović, Kristian Fris, Šandor Ujhelji, Petar Kostić, Gadir Zahabi i Peteri Andraš. 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Šire laži po internetu

Stranica Wikipedije za Silent Hill 2 (remake) postala je ratna zona nakon što su neki ljudi konstantno pokušavali da šire lažne informacije o ocenama koje je igra dobila.

HCL

14:15

4 h

Novo Sport Video Menu