Nova vest
Borilački sportovi 0

26.9.2024.

11:05

Preminuo američki rvač u 34. godini života

Američki rvač Alan Vera naprasno je preminuo u 34. godini života.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Američki mediji preneli su da je Vera krajem jula ima srčani udar, pošto je kolabirao je igrajući fudbal sa prijateljima u Nju Džersiju.

Bio je u bolnici nekoliko nedelja, oporavljao se, ali je tokom minulog vikenda dobio infekciju.

Smrt je navodno posledica komplikovane infekcije koja se pojavila iznenada. Uprkos naporima doktora Vera nije uspeo da dobije najvažniju bitku u životu.  

Iza sebe je ostavio suprugu, inače dvostruku olimpijsku rvačicu Elenu Pirožkovu, i bebu Alinu, koja je rođena ovog leta.

"Naša srca su slomljena. Naše iskrene misli i molitve su s Elenom, Alinom i Alanovom porodicom, kao i sa svima koji su ga poznavali. Rvačka zajednica tuguje zbog gubitka velikog šampiona, čiji je neverovatan život uticao na mnoge u našem timu širom sveta", poručio je izvršni direktor "USA Wrestlinga", Rič Bend.

Vera je bio član nacionalnog tima Sjedinjenih Amerilkih Draža, ali nije bio na Olimpijskim igrama u Parizu. Prethodno je predstavljao Kubu sa kojom je osvojio četiri nacionalne titule i prvo mesto na Panameričkom prvenstvu 2016.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

20 h

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

1 d

Novo Sport Video Menu