Nova vest
Borilački sportovi 0

2.9.2024.

19:48

Preminuo legendarni Rus

Legendarni ruski rvač Aleksandar Medved preminuo je u 87. godini.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Aleksandar Medved jedan je od najvećih rvača u istoriji i legenda je ruskog sporta, a preminuo je u ponedeljak u 87. godini, objavila je Svetska rvačka federacija.

Radi se o najuspešnijem rvaču u slobodnom stilu svih vremena sa ukupno 10 zlatnih medalja na Olimpijskim igrama i Svetskim prvenstvima.

"Rastužila nas je smrt Aleksandra Medveda. Bio je ambasador našeg sporta, a njegovi uspesi pokazuju da ga je svet smatrao najboljim. Ovo je veliki gubitak za svet rvanja i u ovim teškim trenucima smo uz porodicu Medved", poručio je Nenad Lalović, predsednik Svetske rvačke federacije.

Bio je trostruki uzastopni olimpijski šampion u Tokiju 1964, u Meksiko Sitiju 1968. i u Minhenu 1972. godine, a u tom vremenskom periodu koliko je vladala njegova dominacija osvojio je i sedam titula prvaka sveta i tri zlatne medalje na Evropskom prvenstvu.

Osvojio je sve zlatne medalje na Svetskim prvenstvima od 1962. do 1971. godine, osim 1965. godine, kada je osvojio srebro i uglavnom se takmičio u kategoriji +100kg.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu