Nova vest
Borilački sportovi 0

3.7.2024.

10:39

Andrija Mihajlović osvojio bronzu na EP

Juniorski reprezentativac Srbije u rvanju Andrija Mihajlović osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za rvače do 20 godina koje se održava u Novom Sadu.

Izvor: Rvački savez Srbije

Rvački savez Srbije

Mihajlović je na putu do bronze u kategoriji do 87 kilograma grčko-rimskim stilom u osmini finala pobedio Gulijeva iz Azerbejdžana, a u četvrtfinalu je bio bolji od Grka Papasa.

U polufinalu je poražen od Bolkvadzea iz Gruzije, koji je potom osvojio titulu šampiona Evrope, a u borbi za treće mesto Mihajlović je pobedio Vojčeha Ivanovskog iz Poljske sa 2:1.

Treba istaći da je ovo bila prva medalja za naše rvače na juniorskim šampionatima Evrope posle 11 godine, što samo po sebi dovoljno govori o značaju ovog odličja.

Srpski rvači nastavili su tako sa odličnim rezultatima na međunarodnoj sceni, a ovog leta posle srebra Stevana Kojića, koji je na kadetskom šampionatu Evrope osvojio srebro, ovo je još jedna medalja koja je potvrda izvanrednog stručnog rada u Rvačkom savezu Srbije i dokaz da srpsko rvanje ima svetlu budućnost.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Lige petice

Dembele ponovo na treninzima PSŽ

Francuski napadač Usman Dembele, koji je ove nedelje isključen iz Pari Sen Žermena (PSŽ) iz disciplinskih razloga, vratio se danas treninzima, saopštio je pariski fudbalski klub.

Beta

23:50

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu