Nova vest
Borilački sportovi 0

21.6.2024.

11:10

Dva zlata za srpske rvače u Varšavi

Reprezentativci Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom Georgi Tibilov i Aleksandar Komarov osvojili su zlatne medalje na 67. Memorijalnom turniru Vladislav Pitlašinski u Varšavi.

Izvor: Rvački savez Srbije

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Rvački savze Srbije

U veoma jakoj konkurenciji na turniru velikog ugleda i bogate tradicije Tibilov je trijumfovao u kategoriji do 63 kilograma, dok je Komarov bio najbolji u kategoriji do 87 kilograma.

"Ovo je jedan od najjačih turnira u svetu i zato smo rezultatima veoma zadovoljni“, ističe jedan od trenera naše rvačke reprezentacije Stojan Dobrev i dodaje:

"Sve ovo je u sklopu priprema za Olimpijske igre i ono što mogu da kažem je da se u ovom momentu naši rvači nalaze u veoma dobroj formi. Predstoji nam još dosta rada pre odlaska u Pariz, ali na delu smo mogli da vidimo gde se nalazimo u ovom trenutku u odnosu na konkurenciju i šta je ono što treba popraviti. Na turniru je učestvovao i Mate Nemeš, ali smo u prvoj borbi odlučili da odustane od daljeg takmičenja, zbog problema koje je imao sa povredom leđa. Osteio je bol i jednostavno nismo želeli ništa da rizikujemo“, objasnio je Dobrev.

Srbiju će na Olimpijskim igrama u Parizu predstavljati petorica rvača. Osim Tibilova, Komarova i Nemeša u grčkom-rimskom stilu, na najvećoj svetskoj smotri sporta u glavnom gradu Francuske takmičiće se i Stevan Mićić i Hetik Cabolov u slobodnom stilu.

"Predstoji nam put u Bugarsku na nastavak priprema. Tamo će akcenat biti isključivao na rvanju, jer će u Tetevenu biti veliki broj kvalitetnih rvača iz Kube, Turske, Nemačke, Finske, Venecuele, Kolumbije i to će biti sjajna prilika za dobar sparing. Nakon toga, završne pripreme pred put u Pariz odradićeno u Beogradu“, zaključio je Dobrev.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu