Nova vest
Borilački sportovi 2

26.10.2024.

9:25

Spektakl – Srbin udara na Rusa u UFC 308!

Najbolji srpski MMA borac Aleksandar Rakić susrešće se sa Magomedom Ankalajevim na priredbi UFC 308 u "Etihad areni" u Abu Dabiju.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Rakić će tako imati priliku da ostvari pobedu karijere i dođe nadomak borbe za pojas šampiona poluteške kategorije (do 93kg).

Priredba UFC 308 je na programu od 20 časova, a duel Rakića i Ankalajeva je treći po redu.

Srpski borac u dosadašnjoj UFC karijeri ima 14 pobeda, od čega su devet nokautom i četiri poraza. Njegov protivnik, koji je favorit za ovaj duel ima 18 pobeda, od čega su 10 nokautom i samo jedan poraz.

Anklajev se razilikuje od ostalih dagenstaskih boraca, pošto je prvi borilački sport kojim je počeo da se bavi rvanje grško-rimskim stilom, dok njegovi zemljaci obično praktikuju slobodan stil, džudo i sambo.

Sada mu se kao glavni stil borbe i dominantna veština vodi kombat sambo. Sa druge strane Rakić ima braon pojas u Brazilskoj džiu-džici, a dobar je i u kikboksu.

Obojica boraca su uspeli da dođu do odgovarajuće kilaže, Rakiću je vaga pokazala nešto manje od 93 kilograma, dok je Ankalajev imao za 700 grama manje. Zanimljivo, Rakić je u petak veče objavio sliku, gde je uspeo da dođe do 104kg. Obojica će za meč težiti oko 100kg, tako da to neće biti od nekog većeg značaja u oktagonu.

Profimedia

Rakić je pred ovaj duel poražen od Jiržija Prohačke, koji je uspeo da dođe do pobede nokautom u drugoj rundi na priredbi UFC 300.

Sa druge strane, Magomed Ankalajev je u januaru u UFC "Fajt najt", uspeo da savladal Džonija Vokera, takođe nokautom u drugoj rundi.

Rakić je istakao da je 100% spreman za ovaj duel i veruje da može do pobede iako nije favorit.

"Ozbiljno shvatam ovu priliku koja mi se ukazala, vredno sam radio da bih je dobio. Pratio sam komunikaciju Ankalajeva i Pereire na društvenim mrežama. Nisam želeo da se mešam i fokus mi je bio na pripremama – da budem 100% spreman za Ankalajeva i da im pokvarim tu žurku. Magomed je najverovatnije najsvestraniji borac u našoj kategoriji. Izuzimajući mene. Očekujem pravu MMA borbu – pokušavaće udarcima, rvanjem, ali sam ja uradio ‘domaći zadatak’. Prošao sam ‘pakao’ prethodnih nedelja, sve sam uradio da imam odgovor na bilo šta što on ponudi. Magomed se bori iz kontragarda, a ja sam imao sparing-partnere vrhnskog kvaliteta koji su kontraši. Non-stop na snimcima i društvenim mrežama gledam borbe konvencionalnih i kontragardova – šta je dobro, a šta ne… Ovo je verovatno bio moj najteži trening kamp i fizički i mentalno", rekao je Rakić.

Dagestanac je samouveren i veruje da će se posle ovog duela naći u borbi za pojas.

"Primio sam mnogo poruka u vezi sa borbom za titulu poluteške kategorije. Moj posao je da razbijem lice svakome koga stave ispred mene. Razbiću Rakića i neće moći da me odbiju, niko ne treba da me sažaljeva", kaže Magomed.

Što se ostalih mečeva tiče, na programu je duel Šarabudina Magomedova i Armena Petrosjana u kategoriji do 84kg, Lirona Marfija i Dena Ige do 66kg, kao i Roberta Vitakera i Hamzata Čimajeva do 84kg.

Uvodni mečevi u programu su između Džefa Nila i Rafalena dos Anjosa, kao i Matuša Rebeckog i Miktibeka Orolbaija.

Glavna borba, koja će odlučiti prvaka perolake kategorije do 66kg vodi se između Ilije Topurije, koji je šampion i Maksa Holoveja.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu