Nova vest
Borilački sportovi 1

23.10.2024.

14:31

"Kro Kop" trenira hrvatske specijalce: "Ne treba njima 'haj-kik'" VIDEO

Jedan od najvećih kik-boksera i MMA boraca svih vremena Mirko "Cro Cop" Filipović potpisao je sa MUP Hrvatske ugovor o volontiranju na Policijskoj akademiji gde će obučavati pripadnike specijalnih interventnih snaga.

Izvor: Index

Profimedia

"Od danas možemo reći da se Mirko vratio kući, ne u radni odnos, ali u statusu volontera koji će obučavati i edukovati pre svega pripadnike naših specijalnih interventnih snaga. Siguran sam da će sama činjenica da je on deo ovog tima i da je deo obučnog sastava MUP-a biti magnet za nove generacije mladih ljudi koji će se u budućnosti opredeljivati za policijski posao", rekao je ministar unutrašnjih poslova HR Davor Božinović nakon potpisivanja ugovora.

Božinović je istakao da je policijski posao jedan od najtežih i najopasnijih poslova te kako činjenica da će ih obučavati Mirko Filipović daje nov kvalitet i ozbiljnost u svemu što MUP radi, prenosi Hina.

Filipović je nakon potpisivanja volonterskog ugovora naglasio da će dati sve od sebe kako bi policajcima preneo znanje koje je skupljao više od 30 godine, dodajući kako je siguran da ih ima što naučiti i pokazati im ono što treba.

"To neće biti 'haj-kik' ni direkt, niti to njima treba na takav način, već kako da osposobe svoje telo i od njega naprave oružje. U bilo kakvom telesnom sukobu jedino oružje koje imate je vlastito telo", poručio je proslavljeni borac.

Filipović se penzionisao tek u petoj deceniji života 2019. i to nakon moždanog udara. U karijeri je u 52 MMA borbe ostvario 38 pobeda (30 nokautom), te 26 trijumfa (13 KO) u kik-boksu.

Kao amaterski bokser je ostvario 78 pobeda (31 KO) u 86 mečeva. Bivši je pripadnik specijalnih snaga i član hrvatskog parlamenta.

Poseduje crni pojas u tekvondou.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Vožnja i štednja – da, moguće je!

Bliže nam se hladniji meseci, a to znači i više vremena provedenog u kolima, putovanje za praznike i zimski odmori. Gorivo je stavka koja prilično utiče na kućni budžet, pa je zato odlična vest da vožnjom zapravo možete i da uštedite!

B92.net

12:43

4 h

Android

Samsung potvrdio

Iščekivana Samsung Galaxy S25 serija, koja se očekuje početkom sledeće godine, sve više je u fokusu.

Gizmochina

17:29

2 min

Novo Sport Video Menu