Nova vest
Borilački sportovi 0

31.8.2024.

18:00

Srpski K1 borac kreće u veliku humanitarnu akciju

Saša Jovanović, bivši vaterpolista VK Šabac, a danas K1 borac “Megdana”, krenuo je u realizaciju nesvakidašnjeg poduhvata.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Blaze Fight Event

Momak iz Šapca odlučio se na humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za decu obolelu od Dišenove mišićne distrofije, sve u dogovoru sa roditeljima petorice dečaka koji boluju od ove bolesti, a koji su pokrenuli organizaciju "Jedro".

Saša je svoju sportsku karijeru počeo kao vaterpolista, ali mu borilački sportovi nikad nisu bili strani. Nakon vaterpolo penzije odlucio se za kik boks, odradio je deset profesionalnih borbi, a ono po čemu je još poznat su njegova humana dela.

Sada ide u novu akciju, na Malu Gospojinu kreće na put na kojem će pokušati da skupi što više pomoći za decu obolelu od Dišenove mišićne distrofije.

Svoja jedra Saša i njegova dva prijatelja će podići 21. septembra kada će krenuti u pustolovinu koja može pomoći petorici dečaka da se izbore sa teškom bolesti.

Taj put je fizički naporan, a on predstavlja sledeću rutu:

"500 km sa biciklom od Kopra do Splita, 320 km kajaka od Splita do Risna, 120 km pesaka od Risna do manastira Ostrog. U zavisnosti od vremena većinu puta će spavati u šatorima i spremati hranu u prirodi."

Prvog dana Saši će se priključiti Vladimir Petrović, njegov drugar iz osnovne skole, a na hodočašće do Ostroga biće jači za još jednog momka, Slobodana koji je usled komplikacija pre tri godine ostao slep, ali je izrazio želju da bude učesnik ovog humanog dela, kapa dole.

Svako ko želi da pomogne može kontaktirati Sašu preko njegovog Instagram profila ili pošaljite 5 na 3091. Cena SMS-a je 200RSD.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu