Nova vest
Borilački sportovi 7

6.10.2024.

14:06

Majdov: "Počelo je sa LGBT zastavama, a meni brane da se krstim – ne pristajem"

Srpski džudista Nemanja Majdov još jednom se osvrnuo na suspenziju koju je dobio od strane Svetske džudo federacija nakon "prestupa" na Olimpijskim igrama u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Antonio Ahel/ATAImages

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Majdov se tada prekrstio pre meča i zbog toga pet meseci neće smeti da učestvuje na džudo turnirima.

"Mnogo sportista deli mišljenje sa mnom, ali, nažalost, zavise od nekoga. Plaše se sankcija. Ako sada kažem da ne smem da se prekrstim da bih dobio medalju, onda na to neću pristati. Bog mi je dao mnogo. Smatram to svojevrsnim testom, da vidimo kakvi smo ljudi", rekao je Majdov u podkastu Srne.

On smatra da je sve bilo unapred isplanirano.

"Ono što nisam želeo da prihvatim i, uopšte, ono što moj karakter i naš srpski narod ne mogu da prihvate je da igramo po njihovim pravilima. Njihovo pravilo da ja kao pravoslavni hrišćanin ne smem da se prekrstim, to nikada neću prihvatiti", rekao je Majdov.

Otvaranje Igara u Parizu je ocenio sramotnim, umesto što se mnogi njima ponose.

"Počelo je sa LGBT zastavama. To su neke od stvari protiv kojih sam. Pusti te ljude da rade šta hoćeš, ali nemoj da namećeš meni. To su neke zapadne vrednosti koje dolaze, koje su potpuno protiv mog razmišljanja i hrišćanstva".

Majdov kaže da mu je podrška porodice, roditelja Ljubiše i Biljane, kao i brata Stefana, bila glavna podrška u karijeri.

"Hvala Bogu, sve smo uspeli da uradimo. Kroz neki naš fanatizam, kroz naš 25 godina truda, rada, prepreka i te stvari. Imam dva sina – Lazara i Vasilija, kao i Anju, koji su mi podrška i preuzeli su dosta obaveza da nastavimo ovim putem".

"Ko kaže da sam može nešto, ne može. Čovek ne može ništa sam i mora imati podršku porodice. Nikada ne bih bio ono što jesam da nije bilo njih. Morate imati blagoslov i da uz Božiju pomoć postignete uspeh – rekao je Majdov.

Istakao je šta odvaja dobrog sportistu od šampiona.

"Vaš broj otkucaja srca mora da prelazi 200 svaki dan da podignete tone i tone tereta da biste bili konkurentni, da biste se borili za vrh. Zato nisu svi šampioni. Zato ne može biti sto svetskih šampiona. Zato je šampion postao onaj koji najviše radi, ko je najviše patio i koji je najbrže mogao da se resetuje. Disciplina te drži", rekao je Majdov.

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu