Nova vest
Borilački sportovi 38

15.9.2024.

18:19

Majdov suspendovan na pet meseci – prekrstio se

Srpski džudista Nemanja Majdov dobio je suspenziju u trajanju od pet meseci nakon što je prekršio religijske kodekse na Olimpijskim igrama u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
OKS/Ivica Veselinov

Pravilnik borilačkih sportova (džudoa) na Olimpijskim igrama je jasan i ne dozvoljava iskazivanje bilo koje religije na bilo koji način.

Podsetimo, Majdov se prekrstio pred svoju borbu i prema mišljenju komisije prekršio religijski kodeks i time nije poštovao pravilnik poštovanja norme takmičenja.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona



Zbog toga je Nemanja Majdov suspendovan na pet meseci.

Kako se i sam Majdov oglasio pismom, tada rekavši:

"Ne bojte se onih koji ubijaju telo, ali dušu ne mogu pogubiti. Gospod Isus Hrist", rekao je Nemanja Majdov.

Majdov je imao mnogo problema na Olimpijskim igrama u Parizu i prilično pobesneo nakon što je eliminisan u osmini finala u kategoriji do 90 kilograma.

"Satanistički smećari, seme im se sudijsko zatrovalo. Diskvalifikovati me nakon dve minute i ne pružiti mi šansu da uopšte pokažem bilo šta... Jesu vam to te vrednosti i taj sport i Olimpijske igre, smećari obični? To vam je sve, vratiće vam se svaka suza go**a satanistička", napisao je Majdov i dodao:

"Jedino tako me i možete zaustaviti klošari. Džudo uništen i popi*an sport. Sto odsto sudijska kontrola ishoda meča... Prođe onaj koji hoće da se sagne i da im se klanja. E pa to od mene nećete dočekati nikada, takva medalja mi i ne treba, smećari nesretni. Četiri godine nas nabijaju, 15 kvalifikacija, ćutiš jer da te ne oštete na Olimpijadi i dođeš i opet klasika, pošalji ga kući dok se još nije ni zagrejao", rekao je tada Majdov.

Podeli:

Komentari 38

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu