Nova vest
Borilački sportovi 0

7.10.2024.

14:14

Fjuri izabrao najjačeg rivala u karijeri – nije Usik VIDEO

Britanski bokser Tajson Fjuri (36) je u karijeri upisao je 34 pobede, jedan nerešeni ishod i jedan poraz.

Izvor: Index.hr

Profimedia/Al Bello

Izgubio je samo od Oleksandra Usika (37) u maju, kada je podeljenom sudijskom odlukom u "meču veka" Ukrajinac ujedinio sve titule u teškoj kategoriji.

Međutim, Fjuri kaže da Usik nije najjači suparnik s kojim se ikad borio, već je tu "titulu" dao Amerikancu Dionteju Vajlderu (38).

Bronzani bonbarder – 43 pobede, 42 nokautom

Vajlder je od 2015. do 2020. bio svetski prvak u WBC verziji. Kao amater je 2008. osvojio bronzu na Olimpijskim igrama, dok u profesionalnoj karijeri ima 43 pobede (42 nokauta), jedan nerešen ishod i četiri poraza. Poznat je po neverovatno snažnim udarcima te nosi nadimak "Bronzani bombarder".

Fjurijeva jedina nerešena borba bila je upravo s Vajlderom početkom 2018. godine, nakon čega su odradili još dva međusobna meča u februaru i oktobru 2022. godine.

Britanac poznat i pod nadimkom "Kralj cigana", slavio je oba puta. Objasnio je zašto je Vajlder najjači s kojim je ušao u ring.

"Bio je na svom vrhuncu kada smo se borili, bio je dinamitan udarač, onaj koga treba pobediti. Napraviš li jednu grešku, gotovo je u bilo kojoj rundi, prvoj ili 12. Gledao sam kako nokautira ljude tako da su im se noge tresle na podu. Zastrašujući nokauti. Sažetak njegovih nokauta možda je i najbolji od svih", rekao je Fjuri.

"Ulazeći s njim u ring nisam pomišljao na to da će me uspavati ili pogoditi svojim udarcima, samo sam razmišljao o tome kako moram boksovati, kao i uvek. Nikad ne razmišljam kako ću držati ruke podignute zbog nekog borca. Moje su ruke veći deo moje karijere bile dole i tamo će ostati".

"Nažalost, takav sam. Ako moram dobiti udarac u lice, dobiću ga. Već sam ih mnogo dobio", izjavio je Fjuri, koji će 21. decembra u Saudijskoj Arabiji imati revanš sa Usikom.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Šire laži po internetu

Stranica Wikipedije za Silent Hill 2 (remake) postala je ratna zona nakon što su neki ljudi konstantno pokušavali da šire lažne informacije o ocenama koje je igra dobila.

HCL

14:15

2 h

Novo Sport Video Menu