Nova vest
Borilački sportovi 0

18.9.2024.

10:10

Uhapšen Oleksandr Usik, isplivali snimci: Oglasio se i objasnio sve VIDEO

Oleksandr Usik je uhapšen na aerodromu u Krakovu, ali se radi o nesporazumu, objasnio je kasnije na društvenim mrežama.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Vest da je aktuelni i apsolutni prvak sveta u boksu uhapšen se proširila brzinom svetlosti. Prvo ju je objavio rvač Žan Belenjuk, a onda je na društvenoj mreži "Telegram" objavljen i video snimak samog hapšenja. 
 

Brzo je to došlo i do samog Usika, koji se oglasio i objasnio o čemu se radi.

"Dragi prijatelji. Nesporazum se dogodio, brzo je rešen. Hvala svima koji su se zabrinuli. Hvala ukrajinskim diplomatama na efikasnoj podršci. I poštovanje za poljsku policiju zbog obavljanja svojih obaveza", rekao je Oleksandr Usik.

I Volodimir Zelenski se oglasio povodom ove teme.

"Razgovarao sam telefonom sa Aleksandrom Usikom nakon što je priveden. Bio sam razočaran ovakvim odnosom prema našem građaninu i šampionu. Naložio sam ministru spoljnih poslova Ukrajine Andriju Sibihu i ministru unutrašnjih poslova Ukrajine Igoru Klimenku da odmah razmotre sve detalje incidenta na aerodromu u Krakovu. Sada je sve u redu, naš šampion je pušten i više nije u pritvoru. Na fotografiji je sa našim generalnim konzulom u Krakovu odmah nakon puštanja na slobodu", piše u objavi predsednika Ukrajine na društvenim mrežama.



Podsetimo, u maju ove godine Usik je pobedio Tajsona Fjurija i postao prvi bokser u istoriji koji je sakupio sve četiri titule (WBC, WBO, WBA i IBO).

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu