Nova vest
Borilački sportovi 2

16.7.2024.

22:15

Tužba – bokseru duguje 9 miliona: "Ako platim, žena će me ostaviti"

Nesvakidašnja situacija dogodila se u bokserskom svetu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Nedavno je održan bokserski meč između dvojice veterena i nekada velikih zvezdi UFC-a, Nejta Dijaza i Horhea Masvidala.

Nejt Dijaz je tada pobedio podeljenom odlukom sudija, ali nikada nije dobio honorar za tu borbu, pa se obratio organima reda.

Kako javlja TMZ, stvar je komplikovana, skandalozna i u neku ruku komična. Pred samu borbu su organizatori i promoteri Nejtu uplatili 500.000 dolara, da bi novac tražili nazad na dan borbe.

Razlog je bio da je lakše da se suma od 9 miliona dolara prebaci odjednom, umesto da se sve rasparča i da će nakon borbe Dijaz dobiti svoj honorar.

Sportska komisija Kalifornije ističe da je u pitanju prevara i da nikako nisu smeli da uzmu 500.000 dolara nazad, a čitav slučaj završiće na sudu pošto je Nejt Dijaz odlučio da tuži promotere.

Kako navodi TMZ, Solomon Engel (direktor Fanmija i čovek koga Nejt tuži) rekao je da ne može da isplati Nejta u samostalnoj režiji jer bi se žena od njega razvela ukoliko to učini.

On se oglasio nekoliko sati kasnije i rekao:

"Nejt Dijaz je podneo tužbu protiv Fanmija i navodi da je prevaren i da je ugovor prekršen od naše strane, što se nije dogodilo. On je već dobio određeni novac pre borbe i nadam se da ćemo sve brzo rešiti i da će na kraju pravda pobediti. Svašta se moglo čuti u medijima o meni i mojoj porodici i svi ti navodi su jako štetni, a svi smo uvereni da će istina izaći na videlo", rekao je Solomon Engel.

 


 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu