Nova vest
Borilački sportovi 1

26.6.2024.

12:40

Usik se odrekao jednog šampionskog pojasa

Samo pet nedelja nakon što je postao prvi neprikosnoveni bokserski šampion u teškoj kategoriji posle skoro 25 godina, Ukrajinac Oleksandr Usik se odrekao jednog od svojih pojaseva.

Izvor: Beta

Profimedia

Usik je 18. maja u Rijadu, posle 12 rundi odlukom sudija, pobedio Britanca Tajsona Fjurija i postao neprikosnoveni svetski šampion u teškoj kategoriji.

On je svojim WBA, WBO i IBF šampionskim pojasevima dodao i Fjurijev pojas iz WBC kategorije.

Međutim, Ukrajinac je naveo da je oslobodio svoj IBF pojas, za koji sada mogu da se bore britanski bokseri Entoni Džošua i Danijel Duboa. Duboa je obavezni izazivač IBF-a i očekuje se da će boriti protiv Džošue na Vembliju 21. septembra, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

"Entoni i Danijele, znam da vam je IBF titula važna. To je moj poklon vama", napisao je Usik na društvenim mrežama.

Usik je zatražio da mu se IBF pojas ne oduzima kako bi mu titula neprikosnovenog svetskog šampiona ostala do revanša protiv Fjurija koji je zakazan za 21. decembar.

Ipak, IBF je, prema svojim pravilima, morao da oduzme pojas Usiku ako se ne bori sa njihovim obaveznim izazivačem.

Britanac Lenoks Luis bio je poslednji neprikosnoveni šampion u teškoj kategoriji pre Usika 1999. godine, iako je to bilo u eri sa tri pojasa pre nego što je WBO titula zvanično priznata 2007. godine.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

12 h

Novo Sport Video Menu