Nova vest
Auto-moto 0

5.10.2024.

8:24

Katastrofa Akoste – Banjaja slavio u Japanu

Frančesko Banjaja, vozač Dukatija, pobedio je u sprint trci u Japanu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Nakon pada Pedra Akoste je Frančesko Banjaja odvezao veoma dobru Sprint trku i pobedio ispred Enee Bastijaninija i Marka Markesa.

Pedro Akosta je bio najbolji u kvalifikacijama i ostvario pol poziciju pred sprint trku koja je počela u 8 ujutru po našem vremenu, a njegov performans nam je doneo zanimljivu trku.

Frančesko Banjaja mu je brzo uzeo poziciju broj jedan, da bi u trećem krugu Akosta napao u krivini broj 5 i ponovo zaseo na čelo kolone.

U tim momentima se Binder povukao zbog tehničkih problema, a dva kruga kasnije je Takaki Nakagami izleteo sa staze i završio trku, a da stvar bude još gora desio se kontakt sa timskim kolegom Žoanom Zarkom.
 


Zarko je kažnjen dugim krugom zbog toga, a kako se sprint trka približavala kraju tako je Akosta stvarao veću razliku ali i dalje bio pod pritiskom vozača Dukatija i u 9. krugu je pao sa moticikla i na taj način poklonio trijumf Peku Banjaji.

Ispratili su ga Bastijanini i Markes, a potom slede Martin, Morbideli, Diđanantonio, Miler, Beceki, Aleks Markes i Maverik Vinjales.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Povratak otpisanog

Društvena mreža X (Twitter), čiji je izvršni direktor Ilon Mask, podnela je novi zahtev za dozvolu da radi u Brazilu, nakon što su platili kazne.

Tanjug

8:10

2 h

Novo Sport Video Menu