Nova vest
Auto-moto 1

18.8.2024.

14:44

Dominacija Banjaje: Šampion razbio sve u Austriji VIDEO

Frančesko "Peko" Banjaja na dominantan način je slavio na Red Bul Ringu u Austriji.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/Robert Michael/dpa via AP

Dominacija aktuelnog šampiona Frančeska Banjaje viđena je i u Austriji, gde se Banjaja odlepio na vrhu pred dvonedeljnu pauzu i ostavio Martina na 270 poena dok Peko ima 275 i usamljen je na liderskoj poziciji.

Enea Bastijanini je imao veoma lepu šansu da dodatno smanji razliku za vodećim dvojcem, ali nije uspeo da trku završi ispred njih.

Horhe Martin je u prvoj krivini prvog kruga zauzeo poziciju broj jedan i uspešno je držao sve do prve krivine drugog kruga kada je Frančesko Banjaja zauzeo prvo mesto.
 


Nastavili su da vode bitke za prvo mesto kao nekada Markes i Doviciozo kada smo dobili legendarnu trku na ovoj stazi, a uskoro ih je pratio jedino Enea Bastijanini dok su ostali imali preko 1,5 sekundi zaostatka.

Tamo u osmom krugu je Enea počeo da gubi korak za Martinom i Banjajom, a iza svih njih je Mark Markes počeo da se probija i iskoristio greške brata Aleksa kao i Aleša Espargara za sedmo mest, dok je Beceki obišao Milera za peto mesto i počeo da "juri" Bindera.

Džek Miler je ponovo pogrešio pod pritiskom i pao sa motocikla što ga je skupo koštalo, da bi na sredini trke Frančesko Banjaja uspeo da pobegne i Horheu Martinu pa je bilo jasno da će pobediti i danas samo je bilo pitanje kolikom razlikom.

Markes je na 12 krugova pre kraja uspeo da obiđe Becekija, ali je u krivini 2a-2b bilo drame i malo kontakta, ali sve je bilo čisto.




Martin je prišao na 1,5 sekundi zaostatka na tri kruga pre kraja, ali je to bio znak za Banjaju da doda gas i odbije nalet opasnog protivnika.

Lako se vratio Peko na 2 sekundi prednosti na ulasku u poslednji krug i bilo je jasno da će na pobedničkom postolju biti Banjaja, Martin i Bastijanini.

Iza njih su bili Mark Markes, Bred Binder, Marko Beceki, Maverik Vinjales, Franko Morbideli, Aleš Espargaro i Aleks Markes koji kompletira Top 10.


Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu