Nova vest
Auto-moto 1

15.10.2024.

15:37

Loson nije ni ušao u bolid, a već je dobio kaznu

Novi vozač F1 ekipe RB Lijam Loson započet će svoju "punopravnu" karijeru tokom trkačkog vikenda u Ostinu, ali je već opterećen kaznom.

Izvor: Klix.ba

EPA-EFE/Koen van Weel

Ovu informaciju je potvrdio šef ekipe Red Bul Rejsinga Kristijan Horner, koji je kazao da će Losonov bolid dobiti novu pogonsku jedinicu.

Podsetimo, Loson je u ekipi RB-a nakon trke u Singapuru zvanično zamenio Danijela Rikarda te je postao novi timski kolega Japancu Jukiju Cunodi. Reč je o vozaču koji je pokazao sjajne performanse prošle sezone u istoj ekipi tada poznatoj kao Alfa Tauri, kada je menjao povređenog Rikarda.

S obzirom na to da je nasledio bolid popularnog vozača, Novozelanđanin je "naslijedio" i situaciju vezanu za komponente, tako da ga zbog promjene motora očekuje kazna pomeranja unazad na startnoj poziciji. Međutim, treba istaknuti da će kazna važiti za subotnji Sprint, a ne za glavnu trku u nedelju.

Osim što će dobiti novi motor, za Losona je ovo prilika da mirnije započne karijeru u RB-u bez prevelikog pritiska, bar tako smatra Horner.

"Ipak, poredit će se s timskim kolegom, bio je brz prošle godine. Mislim da je i Juki ove godine ubacio u brzinu više. Bit će fascinantno gledati koliko brzo će se Lijam adaptirati", izjavio je Horner.

Dešavanja u Ostinu počinju u petak slobodnim treningom i kvalifikacijama za Sprint, potom u subotu sledi Sprint trka i kvalifikacije za Veliku nagradu SAD-a, dok je u nedelju na rasporedu glavna trka s početkom u 21:00 čas po našem vremenu.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu