Nova vest
Auto-moto 0

4.10.2024.

16:55

Pritisak raste – ko će dobiti otkaz?

Za mesto vozača u 2025. godine ostala su još samo dva slobodna mesta, a konkurencija je ogromna.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/REMKO DE WAAL

Formula 1 će od 2025. godine izgledati nešto drugačije, prevashodno zbog odlaska Luisa Hamiltona u ekipu Ferarija gde će voziti zajedno sa Šarlom Leklerom.

Upražnjeno mesto u Mercedesu će popuniti Kimi Antoneli i mladi, talentovani vozač biće u ekipi uz Džordža Rasela, dok se očekuje da Maks Ferstapen i Serhio Peres budu u Red Bulu, ali...

 


Peres bi mogao da dobije otkaz. Pritisak konstantno raste i Lijam Loson u RB ekipi pokazuje veoma dobre vožnje pogotovo nakon što je uskočio umesto Danijela Rikarda za poslednjih šest trka u sezoni.

Aston Martin ima jednog od najboljih inženjera svih vremena, Adrijana Njuija, dok će vozači ostati Lans Strol i Fernando Alonso. Noris i Pijastri ostaju u Meklarenu, Has se okreće Estebanu Okonu i Oliveru Bermanu, Vilijams Albonu i Sajnsu, Alpina Pjeru Gasliju i Džeku Duanu (sin žive MotoGP legende Mika Duana).

To znači da su jedina dva preostala mesta Zauber, gde je prvi vozač Niko Hulkenberg  i RB gde je Juki Cunoda koji takođe može da ode iz tima.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona


Serhiju Peresu ističe ugovor na kraju 2025. godine, sve su prilike da neće biti produžen i da će Lijam Loson biti novi vozač Red Bula, a spominje se i Juki Cunoda kome bi vrlo lako mogli da daju šansu u glavnoj ekipi.

Valteri Botas bi mogao lako da ode iz Formule 1 i da se Zauber okrene nekom drugom vozaču, baš kao i Gvanju Džou koga možda čeka identična sudbina.

Franko Kolapinto pokazuje izvrsne krugove u poslednje vreme i takva forma nije neprimećena iako se radi o Vilijamsu, a u nižim kategorijama pažnju na sebe skreće i Gabrijel Bortoleto koji je član Meklarenove akademije.

Dakle, pritisak raste, nikome nije idealno i neko će od pomenutih sigurno ostati bez posla jer Formula 1 ima ograničen broj mesta za vozača...

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu