Nova vest
Auto-moto 4

23.9.2024.

12:54

Ferstapen preti izlaskom iz F1: "To me zaista umara"

Holanđanin Maks Ferstapen nezadovoljan je novom kaznom koju su mu izrekli čelnici takmičenja.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANDRES MARTINEZ CASARES

I ovog puta je sankcionisan zbog toga što je koristio neadekvatan rečnik u javnom prostoru. Mohamed Ben Sulajem, čelnik FIA, ne toleriše "reperski rečnik", otuda je aktuelni šampion ponovo bio "na tapetu".

Ovog puta, osim novčane kazne, koju je inače već plaćao zbog sličnih prekršaja, odradio je kaznu kroz društveno korisni rad.

Sudeći po reakciji Holanđanina posle nove kazne, njegova inače davnašnja želja da se ne zadržava previše godina u "najbržem cirkusu", može biti samo ubrzana.

"Ovakve stvari definitivno mogu da utiču na moju budućnost, kada birate da li ćete biti to što jeste ili morate trpeti ovakve stvari", bez dlake na jeziku je Ferstapen.

Holanđanin je poslednju trku u Singapuru završio kao drugi i održao se na čelu karavana sa 52 boda više naspram drugoplasiranog Landa Norisa.

"Sada sam u fazi karijere kada uopšte ne želim da se bavim ovim stvarima (kaznama zbog izgovorenih reči). To me zaista umara. Za mene, to nije način da nastavim da se bavim sportom, to je sigurno".

On je odradio kaznu druženjem sa stjuardima satima pred trku u Singapuru.

Poslednju konferenciju za medije je bojkotovao, tojest odgovarao je najkraće moguće na svako pitanje, da bi tek nakon zvaničnog obraćanja, obaveznog po propisima F1, obavio duži razgovor sa novinarima.

Očito, Ferstapen je vrlo nezadovoljan zbog tretmana kojim je trenutno izložen.

On je, pdosetimo, kažnjen zbog reči "s****n bolid", komentarišući jednu od prethodnih trka i stanje svog vozila na stazi.

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu