Nova vest
Auto-moto 0

19.9.2024.

15:15

Rikardo bi mogao da napusti tim posle VN Singapura

Vozač ekipe RB, junorskog tima Red Bula, Danijel Rikardo rekao je da nije siguran da li će posle trke u Singapuru ostati u tom timu do kraja sezone u Formuli 1.

Izvor: Beta

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Rikardov ugovor ističe na kraju sezone, ali se spekuliše da bi posle trke u Singapuru, koja se vozi u nedelju, u ekipi RB u poslednjih šest trka u sezoni mogao da ga zameni Lijam Loson.

"Znam kako je i kako to ide i znao sam da će ove godine biti nekih termina i datuma, bilo da se radi o letnjoj pauzi ili sada posle Singapura. Mislim da je još mnogo toga neizvesno. Videćemo kako će proći vikend. Daću sve od sebe, sve što imam. Uvek ima nešto za šta se treba boriti, plan je da pokušam da se domognem postolja", rekao je Rikardo za Skaj.

Australijski 35-godišnji vozač vratio se u Formulu 1 u sred prošle sezone u ekipi RB, ali nije uspeo da se vrati u dobru formu i sada je 14. u plasmanu vozača sa 10 bodova manje od timskog kolege Jukija Cunode.

Upitan da li bi trka u Singapuru mogla da bude njegova poslednja, u svetlu uslova njegovog ugovora, Rikardo je odgovorio da ne misli tako.

"Ali takođe ne želim da počnem ovde i budem advokat. Odgovorio bih na pitanje - ne, ali znamo kako ovaj sport funkcioniše. Ne želim da kažem da ostajem i '100 odsto se kladim na to'. Predugo sam ovde. Ono što je ludo u vezi ovog sporta je, ako ovog vikenda budem na podijumu, verovatno ću biti jedan od najpopularnijih", rekao je on.

Rikardo je dodao da se u Formuli 1 stvari brzo menjaju, da je svestan da se situacija zahuktava, ali da će se koncentrisati na svoj nastup i dati sve od sebe.

Trka za Veliku nagradu Singapura vozi se u nedelju od 14 časova.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

32 min

Novo Sport Video Menu