Nova vest
Auto-moto 11

17.9.2024.

10:00

Šta se dešava sa Maksom Ferstapenom?

Nekadašnji šampion Formule 1 Žak Vilnev se pita zašto je forma Maksa Ferstapena toliko opala.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Foto: Profimedia/ IMAGO

Žak Vilnev je 1997. godine bio šampion Formule 1 kada je vozio za Vilijams i prvi je Kanađanin kome je to pošlo za rukom.

On je za britanski Skaj analizirao šampionsku trku Formule 1 pred početak trkačkog vikenda u Singapuru.

 

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona


Maks Ferstapen ima 59 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog Landa Norisa, razlika je smanjena za tri poena nakon trke u Azerbejdžanu iako je Lando krenuo trku sa 15. pozicije, čak devet pozicija iza Maksa Ferstapena i na kraju imao 4. poziciju, obišao Maksa i smanjio zaostatak.

Podsetimo, Oskar Pijastri je pobedio u Bakuu i trka bila u senci incidenta Karlosa Sajnsa i Serhija Peresa.

"Maks deluje kao da je razbijen, nema više onog njegovog žara i više se ne bori toliko žustro kao što je to radio ranije. Čak i na radiju ga jedva čujemo. Nešto se promenilo. Njegov bolid se ne ponaša onako kako bi on voleo i Peres je bio dosta brži nego Maks", rekao je Vilnev.


Red Bul više nije prvi u šampionatu Formule 1 jer ih je Meklaren obišao u trci konstruktora i sada ima 20 bodova prednosti, što je prilično šokantno.

Kada je poslednji put Red Bul pobedio, bilo je to u Španiji 23. juna. Maks Ferstapen od tada ima 5. mesto u Austriji, drugo na Silverstonu, peto u Mađarskoj, četvrto na Spa Frankošampu, drugo u Holandiji, šesto na Monci u Italiji i u Azerbejdžanu je bio peti.

Šta se dešava sa Maksom? Da li je odlazak Adrijana Njuija toliko pogodio Red Bul?

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu