Nova vest
Auto-moto 0

15.9.2024.

21:45

Incident o kome se priča: Bez kazne

Vozač Ferarija Karlos Sajns i Serhio Peres iz Red Bula nisu kažnjeni zbog incidenta u pretposlednjem krugu današnje trke Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana u Bakuu.

Izvor: Beta

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Sergei Grits

Sajns i Peres su se sudarili po izlasku iz krivine dva u borbi za treće mesto.

"Sajns i Peres su imali kontakt i sudarili se nedugo po izlasku iz kirvine dva. To je situacija u kojoj je mali dodir imao značajne posledice. Stjuardi su pregledali kako je došlo do incidenta, a ne i posledice", navodi se u saopštenju stjuarda, preneo je Skaj.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

"Kako su se dva bolida približila zidu sa desne strane na izlasku iz krivine dva, bila su udaljena oko metar. Od tog trenutka i tokom čitavog incidenta nijedan vozač nije upravljao pogrešno, obojica su svoje volane držala neutralno. Stjuardi su proveravali trkačku liniju vozača iz prethodnih krugova. Sasns je bio na ili blizu trkačke linije, pod blagim uglom od desnog zida. Od izlaza do tačke kontakta pomerio se za otprilike jednu širinu automobila dalje od zida, a Peres za pola širine dalje od istog zida", dodaje se.

Stjuarti su naveli da je bilo očigledno da se Sainc dok je bio ispred i imao pravo da vozi svojom trkačkom linijom, lagano pomerio kao automobilu na koji je imao ograničen vidik.

"U isto vreme, ništa nije bilo neuobičajeno u vezi Peresove linije, ali mogao je da uradi više da izbegne automobil da je imao bolji pogled. Stjuardi smatraju da se radi o trkačkom incidentu u kome nijedan vozač nije prevashodno kriv i neće preduzimati dalje mere", navodi se u saopštenju.

Sainc i Peres nisu završili trku, a zahvaljujući incidentu treće mesto zauzeo je Džordž Rasel iz Mercedesa.

Pobedio je Oskar Pjastri iz Meklarena, ispred Šarla Leklera iz Ferarija.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu