Nova vest
Auto-moto 0

11.9.2024.

10:30

Alonso ili Hamilton? Aston Martin ima "keca u rukavu"

Najbolji inženjer Formule 1 Adrijan Njui odabrao je Aston Martin za nastavak karijere.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Denes Erdos

"Transfer bomba" u Formuli 1 ovog leta nije vozač već inženjer, a radi se o jednom od najboljih svih vremena – Adrijanu Njuiju.

Njui je odbio Mercedes i Ferari i nakon odlaska iz Red Bula odlučio da se pridruži Aston Martinu kako bi imao šansu da radi sa Fernandom Alonsom.

"Kada sam posle nekoliko meseci razmišljanja odlučio da ostanem u Formuli 1, Ferari mi je bio ozbiljna opcija. Nije bila nikakva tajna da sam želeo da radim sa Fernandom Alonsom i Luisom Hamiltonom i pošto su u različitim ekipama morao sam da odaberem jednu opciju", rekao je Njui.

Jasno je da su svi želeli Adrijana Njuija, ali je čuveni inženjer birao Aston Martin zbog Alonsa koji je bio njihov "kec u rukavu".

"Bilo je mnogo razloga, a videli smo koliko je Lorens posvećeni vlasnik i podseća na Frenka Vilijamsa. Njegov model je malo zastareo, a to što je bilo pre 20 godina danas radi Lorens Strol. Prostorije i mesta za rad su sjajni", poručio je Njui.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Tenis

Nadal će igrati?

David Ferer, kapiten Dejvis kup reprezentacije Španije, izjavio je da postoji šansa da se Rafael Nadal pridruži timu u novembru na završnom turniru tog takmičenja u Malagi.

B92.sport

16:26

30 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu