Nova vest
Auto-moto 0

2.9.2024.

16:05

Incident o kome se priča: "Agresivno – istražićemo"

Ekipa Meklarena je objavila da će istražiti incident između Landa Norisa i Oskara Pijastrija na trci Formule 1 za VN Italije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Trka Formule 1 u "hramu brzine" u Monci pripala je vozaču Ferarija Šarlu Lekleru koji je italijanskoj ekipi doneo veliku radost pobedivši na domaćoj stazi.

Mnogima je ta pobeda mnogo značila, a mnogi su u prvi plan stavili vozače Meklarena koji su trku završili na drugom i trećem mestu – Oskara Pijastrija i Landa Norisa.

Lando je imao pol poziciju i startovao u Italiji kao prvi, a posle solidnog starta smo videli agresivan manevar Oskara Pijastrija kojim je preuzeo poziciju broj jedan što je bila čudna odluka pošto se Lando bori za titulu protiv Maksa Ferstapena.



Oskar je celu trku vozio veoma dobro i imao šansu za pobedu na kraju, ali je Lekler uspeo da izvuče impresivan rezultat.

"Bio je to agresivan potez, ali nisam još razgovarao sa njima. Imali smo odličan start, gledaoci su bili oduševljeni, a rekao bih da je Lando bio iznenađen tim potezom i to jeste nešto o čemu ćemo razgovarati. U našem timu je bilo dosta nervoze dok ga je obilazilo, morate da poštujete timske kolege. Nije bilo kontakta, ali je to bilo agresivno i čisto obilaženje", rekao je Zek Braun, direktor Meklarena u razgovoru za Skajsports.

Lando Noris je trku u Italiji završio kao trećeplasirani i uz to imao najbrži krug trke koji mu je doneo dodatni bod pa sada ima 62 boda manje od prvoplasiranog Maksa Ferstapena, a mogao je da smanji razliku za još 10 bodova da je pobedio.

"Prioritet naše ekipe je šampionska titula", jasno je poručio Zek Braun.

Glavni inženjer i šef ekipe Meklarena Andrea Stela rekao je da tim mora na miran način da pogleda šta se desilo i donese odluku.

"Ne samo zbog samog čina obilaženja već i zbog utiska koji su njih dvojica ostavili ćemo morati da pogledamo situaciju mirno i da svi zajedno prođemo kroz sve. Ako nešto možemo da naučimo odavde, primenićemo to na nekim budućim trkama. Ovo je razočarenje jer smo imali performans dovoljan da pobedimo", rekao je Stela.


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu