Nova vest
Auto-moto 0

2.9.2024.

10:10

Prva suspenzija u F1 posle 12 godina – Magnusen propušta Baku

Danski vozač ekipe Has Kevin Magnusen propustitće narednu trku Formule 1.

Izvor: Klix.ba

Profimedia

Magnusen je tokom trke u Monci u Italiji kažnjen s deset sekundi zbog izazivanja sudara s Alpinovim vozačem Pjerom Gaslijem, nakon što je pokušao da ga prestigne u četvrtoj krivini.

Prilikom kočenja Danac je blokirao točkove te je došlo do kontakta, a sudije su ocenile da je on kriv jer "nije vozio na siguran i kontrolisan način tokom manevra".

Vozač Hasa je na kraju završio trku kao deseti te je osvojio jedan bod, ali zbog incidenta su mu upisana dva kaznena boda na superlicencu te ih sada ima 12.

Prema pravilima, sledi mu suspenzija na jednoj trci, a to znači da će Magnusen propustiti Veliku nagradu Azerbejdžana.

Poslednji vozač koji je suspendovan bio je Roman Grožan 2012. godine dok je vozio za Lotus.

On je uzrokovao veliku nezgodu na startu trke za Veliku nagradu Belgije te sezone.

Podsetimo, pobedu u Monci je zahvaljujući sjajnoj vožnji i strategiji jednog odlaska u boks ostvario vozač Ferarija Šarl Lekler.

Recimo i da je tokom trkačkog vikenda u Italiji stigla zvanična informacija o tome da će mladi Kimi Antoneli u narednoj sezoni voziti za Mercedes umesto Luisa Hamiltona, koji odlazi u Ferari.

Antoneli je u petak vozio prvi slobodni trening umesto Džordža Rasela, ali nije dugo ostao na stazi jer je u brzom krugu izgubio kontrolu u krivini Parabolika, a potom udario u barijeru i znatno oštetio Mercedesov bolid.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu