Nova vest
Auto-moto 18

1.9.2024.

16:18

"Hram brzine" pripada Ferariju – Lekler najbrži na Monci!

Šarl Lekler, vozač Ferarija, pobedio je na stazi Monca u trci za VN Italije u Formuli 1.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/JOEL CARRETT

Šarl Lekler, vozač Ferarija, pobedio je na trci za VN Italije na legendarnoj stazi, Monci!

Ovo je pobeda koja će se dugo pamtiti jer je svaki put kada Ferari pobedi u Italiji tamo kao praznik, pa će Šarl Lekler biti slavljen kao pravi heroj.

Lekler je pobedio ispred oba Meklarena, Oskara Pijastrija i Landa Norisa, koji su dopunili pobedničko postolje.

Podsetimo, Lando Noris je najozbiljniji protivnik Maksu Ferstapenu u borbi za titulu i on je imao pol poziciju i veoma brzo ju je izgubio od Pijastrija kome je malo nedostajalo da donese pobedu Meklarenu, ali...
 


Spektakularna trka u "Hramu brzine" je završena na simboličan način – pobedom domaće ekipe, pobedom Ferarija i velikom proslavom Šarla Leklera.

Pobedio je ispred Pijastrija i Norisa, a interesantno je da je Noris počeo sa prve pozicije i brzo ga je obišao Pijastri što je delovalo kao čudna odluka pogotovo jer se radi o timskim kolegama usred borbe za titulu šampiona Formule 1.

Ferstapen je svakako imao loš vikend, ali je mogao da bude zadovoljan načinom na koji se sve završilo jer je zadržao ogromnu prednost nad Norisom koji je pobedom mogao da bude još bliži Maksu u trci za titulu.

Sve do nekog 15. kruga je Meklaren držao prve dve pozicije, a onda je Lekler obišao Norisa i videli smo prvi potez koji se povlači za odlazak u boks pa Lando menja pneumatike, a dva kruga kasnije to čini i Pijastri.

Maks je bio daleko od bitke za postolje, a Ferari i Meklaren vodili su glavnu reč – baš kao nekada.
 

Pool Photo via AP

Lando Noris je u 30. krugu poručio Meklarenu da mu je prednja leva guma u veoma lošem stanju dok je Pijastri na 1:22.698 u vremenu.

Lekler je dobio poruku da se Noris muči, a i najavio je Ferari Šarlu da će ovako nešto moći da se desi pa smo videli momka iz Monaka na čelu kolone već u 38. krugu.

Sajns ga je pratio koliko god je mogao, ali su ga gume izdale i u poslednjih deset krugova je prepustio poziciju Pijastriju, pa Norisu, dok je Lekler ostao nedodirljiv.

Na kraju trke smo videli veliku dramu jer je Oskar Pijastri sa 11 razlike smanjio na 8 sekundi na 4 kruga pre kraja trke, ali je ta razlika bila dovoljna da Lekler pobedi.

Ferari može da slavi, može da se raduje, a Meklaren će žaliti za propuštenim šansama.

Na kraju, Lekler prvi, Pijastri drugi, Noris treći i potom slede – Sajns, Hamilton, Ferstapen, Rasel, Peres, Albon i deseti je bio Kevin Magnusen.

Potom idu Alonso, heroj Vilijamsa Kolapinto, Rikardo, Okon, Gasli, Botas, Hulkenberg, Džou, Strol i jedini Juki Cunoda nije završio trku.


Trku Formule 1 za VN Italije na stazi Monca mogli ste da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Završeno

16:26

16:19

POBEDA FERARIJA U MONCI

Italijanski tim na italijanskoj stazi i pobeda koja će se pamtiti u timu Ferarija!

1. Šarl Lekler
2. Oskar Pijastri
3. Lando Noris


Spektakl na Monci i fantastična vožnja Leklera
 

16:16

53 POSLEDNJI KRUG

Šarl Lekler ima ogromnu prednost od preko 4,5 sekunde u odnosu na Oskara Pijastrija! Ferari je, kako stvari stoje, nadmudrio Meklaren i obezbedio pobedu!

16:16

52 Razlika i dalje pada, da li je dovoljno?

Lekler 5,7 sekundi daleko od Pijastrija i oblaci se nadvijaju nad Autodromom Monca! Manje od dva kruga do kraja!

16:15

51 Poslednja tri kruga!

Pijastri prilazi na ispod 7 sekundi! Ovo je prava "Ludnica" u Monci.

1. Lekler
2. Pijastri
3. Noris
4. Sajns
5. Hamilton
6. Ferstapen
 

16:12

48 Ništa nije gotovo

Spustio se Pijastri na 8 sekundi zaostatka za Leklerom! Spektakl u Italiji i da vidimo šta nas čeka do kraja 4 kruga do kraja trke

16:07

45 Ferari u problemu

Sajnsove gume su loše i ne može da se odbrani od Pijastrija koji pokušava da ga obiđe. Možda je ovo i taktika je se Lekler odlepljuje i ipak u Askariju već gubi poziciju pa Oskar ima 11 sekundi zaostatka

16:05

44 Sve je manje vremena

Još 10 krigova do kraja! Oskar Pijastri je na 1,5 sekundi od Sajnsa koji će dati sve od sebe da odlepi Leklera od ostatka vozača

16:03

42 Da li može Ferari da pobedi u Italiji?

Maks Ferstapen je zadržao Landa Norisa iza sebe dovoljno dugo da ga odvoji od vodeće grupe. Čim je izgubio poziciju povukao se u boks na obaveznu zamenu guma...

1. Lekler
2. Sajns
3. Pijastri
4. Noris
5. Hamilton
6. Ferstapen
7. Rasel
8. Magnusen
9. Peres
10. Albon

15:58

38 Kakva bitka!

Ponovo su se našli na stazi jedan protiv drugog Peres i Rasel! U krivini broj 1 i 2 smo videli ljutu bitku pomenute dvojice.

1. Lekler
2. Sajns
3. Pijastri

Ferari vodi u Monci!
 

Podeli:

Komentari 18

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu