Nova vest
Auto-moto 0

25.8.2024.

22:24

"Ne bih rekao da je bilo savršeno, ali sjajan je osećaj"

Vozač Meklarena Lando Noris rekao je da je današnja trka Formule 1 za Veliku nagradu Holandije bila teška, ali za uživanje, nakon što je ostvario drugu pobedu u karijeri.

Izvor: Beta

EPA-EFE/REMKO DE WAAL

"Sjajan je osećaj. Ne bih rekao da je trka bila savršena, ponovo zbog prvog kruga, ali i dalje je bila prelepa. Tempo je bio jak, bolid je bio neverovatan. Mogao sam da 'guram' i da preteknem Maksa (Verstapena). Teška trka, ali za uživanje", rekao je Noris posle trke.

Noris je startovao sa pol pozicije, izgubio je vođstvo na startu nakon što ga je pretekao Maks Verstapen iz Red Bula, ali je dobrom vožnjom uspeo da se vrati na čelo i ostvari drugu pobedu u karijeri.


Britanski vozač osvojio je i dodatni bod za najbrži krug trke.

"Od početka, od šestog ili sedmog kruga, očekivao sam da će Maks ubrzati i napraviti prednost, ali to nije uradio. Od tada sam video da sam u borbi. Činilo se da pada, a moj tempo se popravljao", naveo je Noris. 

On je smanjio zaostatak za Verstapenom na 70 bodova u generalnom plasmanu.

Trostruki uzastopni šampion Verstapen zauzeo je drugo mesto.

"Uvek se nadate da ćete moći bolje. Dobro sam startovao i pokušao sam sve što sam mogao, ali jasno je da nisam bio dovoljno brz. Pokušao sam da budem drugi, da vozim svoju trku", rekao je on.

Treće mesto zauzeo je Šarl Lekler iz Ferarija.

"Veoma sam iznenađen. Nisam često zadovoljan trećim mestom, ali današnjom trkom mogu da budem izuzetno zadovoljan, imali smo savršenu trategiju. Izašli smo ispred dvojice konkurenata, a posle toga smo uspeli da ih zadržimo iza nas. Ovo je bila zaista jaka trka ekipe", rekao je Lekler.

"Nisam ni pomislio da mogu da budem na postolju posle tako teškog vikenda", dodao je on.

Naredna trka u šampionatu vozi se 1. septembra u Monci za Veliku nagradu Italije.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Fašisti"

Vlasnik platforme X (Twitter) Ilon Mask nazvao je australijsku vladu "fašistima" zbog predloženog zakona kojim se kažnjavaju kompanije društvenih mreža koje ne sprečavaju širenje dezinformacija.

Tanjug

9:52

2 h

Novo Sport Video Menu