Nova vest
Auto-moto 1

25.8.2024.

11:52

Ludilo u F1: Albon diskvalifikovan, Hamilton kažnjen

Neposredno pred trku za Veliku nagradu Holandije, Aleks Albon (Vilijams) je diskvalifikovan iz kvalifikacija, a Luis Hamilton (Mercedes) kažnjen.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/JOEL CARRETT

Albon je zauzeo osmo mesto u kvalifikacijama na "Zandvortu", ali je ustanovljeno da pod njegovog bolida nije bio legalan, jer je bio preširok.

Vilijams je stao u odbranu svog bolida rekavši da im je pod unutar granica i da su to pokazala njihova merenja, ali je Svetska automobilska federacija (FIA) odbila te navode.

Zbog diskvalifikacije iz kvalifikacija, Albon će trku u Holandiji morati da počne sa začelja, a tu će ga sačekati njegov timski kolega Logan Sardžent koji zbog udesa na poslednjem treningu kvalifikacije nije ni vozio.

Pored Albona, kažnjen je i Hamilton zbog usproavanja Serhija Peresa (Red Bul) u prvom delu kvalifikacija.

Vozač Mercedesa je eliminisan u drugom delu i trebalo je da bude 12. na startu, ali je pomeren za tri mesta, pa će morati da krene sa 15. pozicije.

Do incidenta između Hamiltona i Peresa je došlo u sporoj devetoj krivini, Britanac se jeste pomerio vozaču Red Bula sa puta, ali je direkcija trke procenila da to nije bilo dovoljno.

Podsetimo, pol poziciju na "Zandvortu" ima Lando Noris (Meklaren), a iza njega startuju Maks Ferstapen (Red Bul) i Oskar Pijastri (Red Bul).

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu