Nova vest
Auto-moto 0

23.8.2024.

15:08

Noris zadao Maksu prvi "udarac" u Holandiji

Britanski vozač Lando Noris postavio je najbrže vreme na prvom nezvaničnom treningu koji se vozi u sklopu VN Holandije na stazi Zandvort.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Imago/EP MMR

Trenutno drugi u generalnom plasmanu Lando Noris je bio najbrži sa vremenom od 1:12.322, dok je na drugom mestu bio Maks Ferstapen sa 0,201 sekundi sporijim vremenom od Britanca.

Luis Hamilton je trening završio na trećem mestu sa više od pola sekundi zaostatka za svojim sunarodnikom.

Manje od sekunde su imali zaostatak i Sajns, Rasel, Albon i Norisov klupski kolega Oskar Pjastri.

Ovaj trening se vozio po promenljivim uslovima, gde je u prvom delu padala kiša, pa su tako svi na stazu izašli sa gumama za promenljive vremenske uslove.

Umalo da domaći vozač Maks Ferstapen okonča trening pre vremena. Vodeći u generalnom plasmanu se okrenuo u jednoj krvini, ali srećom po domaće navijače se brzo vratio na stazu i nastavio sa obavezama.

Kad smo već kod Red Bula, pod najvećim pritiskom je Meksikanac Serhio Peres, a posle prvom treninga stvari ne stoje kako treba za njega, jer je popularni Čeko bio tek 12.

Inače sada se već uveliko priča da bi mogao i pre kraja ove sezone da izgubi mesto u bolidu iz Milton Kinsa, a kao njegov glavni konkurent se najviše spominje mladi Novozelanđanin Lijam Loson.

Na ovom treningu priliku da isproba bolid imao je mladi Robert Švarcman koji je u Zauberu odmenio Valterija Botasa, koji će stazu u Holandiji osetiti na drugom treningu, koji je na programu od 16 časova. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu