Nova vest
Auto-moto 1

19.8.2024.

13:58

Sprema se nezaustavljiv tandem u F1?

Aston Martin bi uskoro mogao da bude kandidat za najviše ciljeve u Formuli 1.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Denes Erdos

"Kao grom iz vedra neba" odjeknula je informacija da Adrijan Njui napušta ekipu Red Bula i od tada se spekuliše gde bi mogao da nastavi karijeru, pa je u poslednje vreme aktuelna ekipa Aston Martina.

Adrijan Njui važni za jednog od najboljih inženjera u istoriji Formule 1 i radio je sa Meklarenom, Vilijamsom, Red Bulom i nekim od najvećih imena koje smo ikada videli.

On se povezivao sa Ferarijem, Mercedesom i Meklarenom pre povezivanja sa Aston Martinom gde radi njegov blizak prijatelj i dugogodišnji saradnik iz Red Bula, Den Felouz.


"Ono što morate da razumete je da je Adrijan neverovatan čovek sa pobedničkim mentalitetom koji ne može da obuzda i ukoliko bude bio zainteresovan sigurno da bih bio presrećan da u Aston Martinu sarađujem sa njim", rekao je Den Felouz inženjer aerodinamike koji je radi za Aston Martin.

Šampionat F1 se, posle jednomesečne letnje pauze, vraća Velikom nagradom Holandije na stazi Zandvort, u nedelju od 15 časova.


Skysports je već razgovarao sa ljudima iz Aston Martina na ovu temu i kažu da je najkomplikovanija stvar šta ponuditi Adrijanu Njuiju da dođe u vaš tim.

On je pred velikom odlukom u karijeri i pošto penzija nije opcija, već su počele spekulacije u javnosti koliko bi dominantan tandem činili Adrijan Njui i Fernando Alosno.

"Sve su to glasine, čitamo ih na istim sajtovima od istih izvora. Prvo je bio Ferari, sada Aston Martin. Sve su to glasine", poručio je dvostruki šampion Fernando Alonso.

Na pitanje šta bi rekao Njuiju da ga privoli u Aston Martin, kratko je poručio: "To je između nas dvojice".

Motorsport Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu