Nova vest
Auto-moto 3

1.7.2024.

13:16

Ferstapen: Tako treba da bude VIDEO

Trku za VN Austrije na Red Bul ringu obeležio je incident Maksa Ferstapena i Landa Norisa.

Srđan Novaković
Profimedia

Vozač Red Bula i Maklarena sudarili su se na osam krugova do kraja i tako je Britanac eliminisan sa trke, dok je Maks završio na petom mestu.

Od ovog incidenta je najviše profitirao Džordž Rasel, koji je tako došao do pobede u Austriji, njegove druge u karijeri. Drugo mesto je zauzeo Oskar Pjastri, dok je treći bio Karlos Sajns u Ferariju.

Posle trke povodom ovog incidenta oglasio se trostruki prvak sveta Maks Ferstapen, gde je hladne glave ispričao svoju verziju incidenta.

"Kao prijatelj nikada ne želite da dođe do sudara, ali to se dogodilo danas. Na kraju dana sve je to deo trkanja. Jasno je da smo obojica razočarani “, rekao je trostruki šampion sveta, koji je nekoliko puta naglašavao da je veliki prijatelj sa Landom Norisom.

"Uvek se preispitujete, da li sam ja kriv, da li sam ostavio dovoljno prostora. I jasno je da će da bude rasprave oko toga. Iskreno mislim da sam ostavio mogućnost Landu. Međutim, suština je da se borite za što bolju poziciju na izlasku iz krivine. Jednostavno se borite za pobedu i to tako treba da bude“, zaključio je Ferstapen.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
iOS

Apple se ovome nije nadao

Prema podacima koje je prikupio Appfigures, vrhunske igre za iPhone i iPad ne predstavljaju tako veliki uspeh kao što se Apple možda nadao.

Engadget

8:15

5 h

Novo Sport Video Menu