Nova vest
Auto-moto 8

30.6.2024.

18:08

Lando krivi Ferstapena za incident – stigla i reakcija Hornera

Trka za Veliku nagradu Autrije pripala je Džordžu Raselu ali tek nakon sudara dvojice prvoplasiranih do tada Maksa Ferstapena i Landa Norisa.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Pilot Mercedesa iskoristio je sudar bolida ispred sebe i uzeo pobedu koja mu do tada nije bila ni na vidiku.

Najveći gubirnik trke na kraju je bio Lando Noris, pošto je, za razliku od Ferstapena, posle sudara morao da završi trku usled teškog oštećenja zadnjeg pneumatika.

Bio je vrlo ljut.

"Nije mi ostavio nimalo prostora i išao je na mene", ne ostavlja dilemu Noris koga smatra krivcem za incident.

"Znao sam da će biti teško da prestignem Maksa, to je nešto što se moglo očekivati, ali sam isto tako zaslužio više poštovanja, ne samo zbog toga što bi to bilo fer, jer trke ponekad nisu fer. Samo mislim da sam zaslužio više poštovanja".

Lando je ubeđen da ne snosi krivicu za sudar.

"Znao sam da će biti teško, da ćemo ići preko naših limita, ali je to bilo neoprezno sa njegove strane. Nije želeo da prihvati da gubi trku. Bilo je previše štete na bolidu", kaže Noris o momentu koji je obeležio trku.

Vlasnik Red Bula Kristijan Horner tvrdi da je Noris taj koji je loše procenio situaciju i napravio pogrešan potez.

"Dobar deo trke smo kontrolisali ali smo izgubili vreme jer se točak zaglavio. Bila je žestoka borba, Lando je prešao granice staze i inicirao kontakt. Bio je predaleko za takav napad, kao da je želeo kontakt"

Maks Ferstapen nije želeo "vruće glave" da komentariše incident zbog kojeg je kažnjen sa deset sekundi.

"Start je bio dobar, ali smo posle podbacili. Zaustavljanaj su nam bila vrlo loša i dozvolili smo Landu da se vrati u trku. Moram da pogledam snimak incidenta, obojica smo razočarani, u to nema sunje".
 

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apple ima novu viziju

Apple namerava da započne masovnu proizvodnju nove generacije AirPods slušalica, opremljenih ugrađenim kamerama. Potencijalne primene su brojne i veoma intrigantne a ugrožavanje privatnosti još veće.

Bug

8:20

7 h

Novo Sport Video Menu