Nova vest
Auto-moto 1

23.6.2024.

21:30

Lekler i Sajns "u klinču" posle trke za Veliku nagradu Španije

Piloti Ferarija međusbno se optužuju nakon incidenta u začetku trke u Katalunji.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Dvojcu Ferarija izmakao je podijum pošto su trku završili na petom i šestom mestu, na istim pozicijama sa kojih su i krenuli.

Lekler je startovao sa petog mesta, Sajns sa pozicije iza i nijedan ni drugi nisu napravili pomak na kraju.

Lekler je posle trke optužio klupskog kolegu da ga je rizično prestigao u povoju trke, što, kako je rekao, nije bio dogovor ekipe pre početka.

Otuda je Monegašanin izneo javne kritike za Sajnsa.

"Na brifingu dogovor je bio da želimo da odradimo dobar posao sa zamenom guma. Karlos me je prestigao na kraju jedne krivine, to je bio rizik koji nije trebalo da uradi, s obzirom na to da mi je oštetio prednje krilo. Ovo je bio važan momenat u njegovoj karijeri, vozio je pred svojom publikom. Želeo je da uradi nešto spektakularno, ali smo zbog toga samo izgubili pozicije. Posle toga smo imali dobru trku, ali ne možemo sada razmišljati unazad. Problem ovog vikenda bio ej tempo, o tome moramo da povedemo računa".

Sajnse je imao svoju verziju događaja o kojoj je pričao Lekler.

"Za mene je to bila čista situacija, imali smo nove meke gume i Mercedes ih je imao, tako da je trebalo da napanemo i to sam i uradio. Ne znam da li je Šarl napravio grešku u prvom krugu, ali mi se ukazala prilika da napadnem i znate, nije da želim da čitavog života čekam iza. Osim toga, od tog trenutka napao sam i Mercedes, bio sam mu vrlo blizu u prvi mah i samo sam želeo da nastavim. Ne znam zbog čega se Šarl žali, zaista ne znam zbog čega je ovvaj put zabrinut", poručio je Sajns.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

14 h

Novo Sport Video Menu