Nova vest
Auto-moto 1

4.5.2024.

18:38

Maks nastavlja dominaciju i u sprint trkama – Lekler osvetlao obraz Ferariju

Vozač Red Bula Maks Ferstapen slavio je na sprint trci u Majamiju.

Srđan Novaković
Profimedia

Holanđanin je tako osvojio osam bodova, dok je sedam osvojio Šarkl Lekler u Ferariju, koji je trku završio na drugom mestu, a treći je bio Serhio Peres u Red Bulu, kome je pripalo šest bodova. 

Od ostalih vozača koji su osvojili bodove su bili 

Jedan turbulentan start sprint trke u Majamiju. 

Iznenađenje kod oba bolida Red Bula koji su na ovoj trci krenuli na korišćenim srednje tvrdim gumama i tu se videlo koliko lidersoj ekipi u šampionatu znači ova trka i što sa druge strane pokazuje koliko je ovaj bolid moćan.  

Međutim to nisu pokazali i na stazi, gde je Maks Ferstapen ostao na prvom mestu posle starta trke, gde je uspeo da pobegne Lekleru koji je na drugom mestu, ali što je najbitnije uspeo da zadrži iza sebe drugog vozača Red Bula Serhija Peresa. 

Imali smo vozilo bezbednosti već posle prvog kruga, kada smo imali incident, gde je izbačen Lando Noris posle kontakta sa vozačima Aston Martina. 

Nije dugo trajala trka iza vozila bezbednosti, pa samo nastavili trku u petom krugu, a da kažemo da se u sprint trci vozilo 19 krugova. 

Interesantan je bio Danijel Rikardo koji je na startu uspeo da obiđe Peresa, ali nije dugo Australijanac bio ispred Meksikanca, pa se Čeko brzo vratio na mesto broj tri. 

Ipak je Rikardo uspeo da do kraja trke zadrži Karlosa Sajnsa iza sebe tako da je ovu sprint trku završio na četvrtom mestu i tako došao do prvih poena u ovoj sezoni Formule 1 i on je junak ove trke. 

Veliku borbu su vodili Kevin Magnusen i Luis Hamilton, gde je profitirao Juki Cunoda, ali je Luis ipak u poslednjem krugu prestigao Japanca i tako osvojio osmo mesto i jedan poen. 

Međutim to se ipak nije desilo, jer je Hamilton kažnjen, pa je ekipa RB osvojila duple poene na ovoj sprint trci. 

Poene su na sprint trci osvojili još Karlos Sajns, Oskar Pijastri i Niko Hulkenberg. 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu