Nova vest
Auto-moto 1

2.4.2024.

14:14

Volf otkrio imena četvorice vozača koji bi mogli da zamene Hamiltona

Toto Volf, šef Mercedesa, ne krije da mu je Maks Ferstapen prvi izbor da zameni Luisa Hamiltona, ali postoje i druge opcije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

"Ferstapen je moj prvi izbor, svi jako dobro znaju njegove mogućnosti, ali u ovom trenutku ne želim i ne mogu da isključim druge opcije. Moramo da sagledamo situaciju i prvo vidimo šta možemo da učinimo s bolidom. Nakon toga će mnoge stvari postati puno lakše. Biće lakše i za Džordža Rasela, jer i on ima potencijal za osvajanje titule. Ali, ekipa za sada ima problem koji mora što pre da reši, sav potencijal našeg bolida moramo da pokažemo i na trkama", rekao je Volf, koji smatra da u bolidu W15 trenutno ni Holanđanin ne bi mogao da napravi razliku.

Spreman je da Holanđanina sačeka još malo pre nego što donese konačnu odluku.

"Koliko god da smo šokirani Luisovom odlukom, ja želim da uzmem vremena i pričekam. Imamo slobodno mesto, jedino u top ekipama ako Maks ne odluči da napusti Red Bul. Postoje još neke opcije koje su nam zanimljive, od vrlo mladih nadarenih vozača do starijih i vrlo iskusnih. Još ćemo neko vreme nastaviti da pratimo tržište, a onda i odlučimo", dodao je Volf.

Mesto u timu Džordža Rasela je sigurno, a osim Ferstapena Volf ima još tri imena.

"Rasel je siguran, on je dugo bio deo našeg juniorskog programa. Mesto u drugom bolidu zavoso od onog što će Maks Ferstapen da odluči. Imamo i mladog vozača Kimija Antonelija koji je veliki potencijal, ali ne želim da vršim dodatni pritisak na njega iako se čini da može da bude jedan od najboljih. Ipak, ne želimo da uskoči u F1 bolid prerano, s tek 17 godina. Među opcijama su Fernando Alonso, koji nam je vrlo zanimljiv, isto kao i Karlos Sajns", zaključio je Volf.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu