Nova vest
Auto-moto 0

18.10.2024.

21:35

Šumaher i Fetel tandem na Trci šampiona FOTO/VIDEO

Nemački vozači Mik Šumaher i Sebastijan Fetel zajedno će nastupiti na Trci šampiona, koja se održava u martu u Australiji.

Izvor: Klix.ba

Profimedia/ EP_MMR

Tradicionalna "Race of Champions" (ROC) je na rasporedu 7. i 8. na stadionu u Sidneju.

Šumaher i Fetel će formirati nemački "super tim" u Kupu nacija, gde se parovi širom sveta takmiče jedni protiv drugih, nakon čega sledi direktan okršaj za individualnu titulu "Šampiona šampiona".

Fetel je osvojio individualnu ROC titulu na londonskom Olimpijskom stadionu 2015. godine, a šest puta je osvojio Kup nacija za Nemačku u tandemu s Mikovim ocem, legendarnim Mihaelom Šumaherom.

Mik je završio drugi na ROC-u u Švedskoj prošle godine, a drugo mesto je osvojio i u Kupu nacija uz Fetela u Meksiku 2019. godine.

Poznati tandem sledeće godine želi da ostvariti još bolje rezultate.

"Oduševljen sam zbog povratka na Trku šampiona i udruživanja s Mikom ponovo. Biće uzbudljivo trkati se na nekadašnjem Olimpijskom stadionu u Sidneju, koji će biti sjajna lokacija za ROC", izjavio je četvorostruki F1 šampion Fetel.

"Australija je jedno od mojih omiljenih mesta, a predstavljati Nemačku na ROC-u će biti veoma zabavno. Nakon drugog mesta u individualnom ROC-u u Švedskoj prošle godine i ROC Kupu nacija sa Sebom, cilj je ukupna pobeda, u Kupu i u individualnoj trci", rekao je Šumaher.

Učešće su potvrdili još neki vozači iz Formule 1, 2 sata Le Mana, Indikara, NASCAR-a, Superkarsa, WRC-a, Relija i drugih prestižnih automobilskih kategorija.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Bog na pauzi VIDEO

Sony ove godine nema sreće sa adaptacijama video-igara - prvo su naišli na trnovit put kada je u pitanju Horizon, a sada se javlja problem i sa franšizom God of War.

B92

13:53

10 h

Novo Sport Video Menu