Nova vest
Auto-moto 0

9.9.2024.

16:26

Miloš Pavlović osvojio treće mesto u Imoli

Srpski automobilista Miloš Pavlović osvojio je treće mesto na trci izdržljivosti u okviru italijanskog GT šampionata, koja je prethodnog vikenda održana na stazi u Imoli.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Miloš Pavlović PR team/Fabio Principe

U saopštenju se navodi da je Pavlović u timu sa Nemcem Špenglerom i Tajlanđaninom Pekom u "hurakanu GT3 evo2" u okviru klase osvojio treće mesto, dok je posada u generalnom plasmanu zauzela 10. poziciju.

Pavlović je, u okviru klase, ostvario najbrži krug na trosačovnoj trci koja je prekinuta posle 38 krugova zbog veoma teških uslova za vožnju zbog obilnih padavina.

"Uspeli smo najzad da koliko-toliko konkretizujemo naš potencijal. Iskreno, nismo previše zadovoljni zato što smo vodili do poslednjih deset minuta. Trka je prekinuta zbog ogromnih količina padavina i čak i ja, koji se obično tome protivim, ovog puta se slažem da jednostvano nije bilo moguće da se vožnja nastavi. Akvaplaning se dešavao i na minimalnim brzinama od 80-90 kilometara na čas i jednostavno to su bili uslovi za čamac ili kajak, a ne trkački automobil! Bio je ovo jedan uzbudljiv vikend gde je trebalo umeti da se vozi i zadovoljan sam što smo se prvi put ove godine popeli na podijum u GT3 Endurans kategoriji. Sada bi trebalo da bude malo lakše, da pokušamo da u budućnosti uradimo eventualno i još bolji posao od ovog", rekao je Pavlović.

U okviru Italijanskog GT šampionata ostala je još jedna trka izdržljvosti, koja će biti vožena 27. oktobra u Monci.

Srpskog automobilistu očekuju obaveze i u drugim takmičenjima, a primarno u "Lamborgini Super Trofeo" šampionatu u kome će do kraja sezone biti voženo još šest trka.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu