Nova vest
Auto-moto 0

6.9.2024.

13:11

Pavlović vozi trku izdržljivosti na legendarnoj Imoli

Srpski automobilista Miloš Pavlović predstojećeg vikenda nastavlja takmičenje u šampionatu izdržljivosti u okviru Italijanskog prvenstva GT automobila.

Izvor: Miloš Pavlović PR Team

Miloš Pavlović PR team/Fabio Principe

Na programu je treća od četiri trke ove sezone, a održaće se na legendarnoj stazi "Enco i Dino Ferari" u Imoli.

Pavlović je ove godine već vozio na stazi u blizini Bolonje, a na startu sezone u okviru Lamborgini Super Trofeo takmičenja uspeo je da stigne do podijuma.

Zato sa puno optimizma očekuje novi nastup u Imoli, ovog puta u "Hurakanu GT3 evo2", koji u tročasovnoj trci deli sa timskim kolegama, Tajlanđaninom Pekom i Nemcem Špenglerom.

Miloš Pavlović PR team/Fabio Principe

"Puno očekujemo od ove trke. Nadam se da ćemo uspeti da konkretizujemo naš potencijal, s obzirom da smo u prve dve trke sezone propustili šansu da se popenjemo na podijum ili čak možda i da pobedimo, s obzirom da smo u obe trke u našoj kategoriji imali najbrži automobil. To se nije desilo zbog nekih manjih ili većih grešaka. Sad imamo šansu da ispravimo stvari i da konačno, nadam se, ostvarimo rezultat koji priželjkujemo. Radujem se ovoj trci na jednoj od mojih omiljenih staza u Italiji", rekao je Pavlović.

Prema rasporedu trkačkog vikenda u Imoli, u petak su na programu slobodni treninzi koji se voze i u subotu pre podne.

Subota popodne rezervisana je za tri kvalifikacione sesije, dok tročasovna trka izdržljivosti počinje u nedelju u 14.45 časova.

Miloš Pavlović PR team/Fabio Principe
 
Šta je Italian GT Endurance?
 
Italijanski GT šampionat u 2024. godini ulazi u 33. sezonu. Organizator takmičenja je Italijanski automobilski klub – ACI.
 
Kalendar je podeljen na Sprint i Endurance šampionate, a takmičari u dve katergorije – GT3 i GT Kup, s tim što je GT Kup klasa dodatno podeljena na dve divizije.
 
U okviru šampionata izdržljivosti, ove sezone se u kalendaru nalaze četiri trke: Valelunga (16. jun), Muđelo (14. jul), Imola (8. septembar) i Monca (27. oktobar).

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu