Petak, 26.01.2024.

09:10

Đoković: Nadigran sam, pružam ruku

Srpski teniser Novak Đoković govorio je na konferenciji za medije posle eliminacije na Australijan openu.

Izvor:

Đoković: Nadigran sam, pružam ruku
Foto: Profimedia

Bolji od njega je bio Janik Siner u četiri seta i skoro tri i po sata igre rezultatom 6:1, 6:2, 6:7 (6), 6:3.

To je prvi poraz Đokovića u polufinalima premijernog Grend slema u sezoni (generalno prvi kada prođe četvrtfinale) i prvi posle šest godine bez istog od duela protiv Čunga.

Siner se plasirao u svoje prvo finale na Grend slemovima, gde će mu u nedelju rival biti bolji iz duela Aleksandera Zvereva i Danila Medvedeva. Pre svega bih čestitao Sineru na sjajnom meču i turniru. Zaslužio je da bude u finalu, nadigrao me je u potpunosti"

"Šokiran sam nivoom svoje igre. Malo šta sam dobro radio u prva dva seta. Ovo je jedan od najgorih mečeva na Grend slemu koje sam igrao, barem što se ja sećam. U isto vreme, čestitke njemu što je sve radio bolje od mene, u svakom aspektu igre. Uspeo sam da podignem nivo u trećem setu. Generalno, nivo mog tenisa nije bio sjajan. U tim trenucima pokušate da podignete sebe i svoju igru. To sam pokušao i publika je bila sjajna", rekao je Đoković i dodao:

"Čitav turnir nisam igrao ni blizu svog najboljeg. Možda protiv Manarina, ali većinu mečeva nisam kako obično igram u Australiji. Na neki način me je iznenadilo, ali sa druge strane nisam osećao sebe. Neko bi rekao da je i polufinale dobar rezultat." Nije imao niti jednu brejk šansu. "Taj podatak govori dovoljno. On je servirao precizno. Ja, teško je sve opisati, mnogo je negativnih stvari. Nisam zadovoljan sa riternom, kretanjem, bekhendom. Sve je bilo ispod proseka. Bio je jako dominantan u svojim servis gemovima. Ako servirate dobro i ne suočite se sa brejk šansom za protivnika... Čestitke za njega, odigrao je bez mane", nastavlja Novak. Upitan je i o Rolan Garosu.
"Daleko je, da vidimo kako igrači igraju narednih meseci. Druga je podloga i uslovi. Neki igrači su veći favoriti na šljaci jer im odgovara. Naravno, ako Nadal igra uvek je favorit. Bez obzira na to što nije mnogo igrao. Naravno i Alkaras i Siner. Svi koji su u vrhu. Možete uzeti prvih pet i svi su favoriti", objašnjava Đoković. Prekinut je njegov niz od 33 uzastopne pobede.
"Uvek je udarao loptu jako. Poznat je po tome. Igra veoma brzo, voli da bude agresivan. Mislim da mu je servis poboljšan, pogađa uglove. Takođe i kretanje. Mentalan aspekt igre isto. Mučio se da slavi u velikim mečevima. Kejhil, koji je iskusan trener, veoma pomaže to što ga ima u svom uglu. Ima sjajan tim i na odličnom je putu. Ima priliku da osvoji prvi Grend slem", ističe Novak. Ovde nije kraj njegove sezone. "I dalje imam nade za druge slemove, Olimpijske igre i druge turnire. Tek je početak sezone. Nisam navikao na ovaj osećaj. Nikada nisam izgubio u polufinalu. Hajde da vidimo. Ovaj turnir nije bio na mom nivou, ali to ne znači nužno da je to početak kraja", objašnjava Đoković. Još jednom se osvrnuo na ritern.
"Ritern je samo jedan od aspekata moje igre koji nije funkcionisao danas. Možda u trećem setu servis. Stalno sam bio na zadnjoj nozi i rezultatski i igrački. Nije on toliko vinera imao od mene, koliko sam ja mnogostruko imao grešaka. Dosta loš meč, ako ne i najgori u završnicama na Grend slemovima koje sam igrao. Dešava se, to je deo sporta. Kada ne možeš da pročitaš servis, nemam osećaj da mogu da riterniram na pravi način. To je bio jedan od najslabijih delova moje igre, nisam imao brejk priliku. On je mogao rasterećenije da igra", kaže srpski teniser. Ima li motivacije da nastavi dalje? "Ne znam kako će se stvari odvijati. Kada čovek izađe sa terena posle poraza, uvek je vruća glava. Trudiš se da budeš racionalan, ali puno je neracionalnih stvari. Želim da se slegnu misli. Ne znam na kojim ću turnirima igrati. Ja sam se sebi obavezao da ću ovu sezonu odigrati do kraja, u pogledu toga da ću igrati na najvećim turnirima. Ne znam da li će se to promeniti, sve je moguće u ovoj fazi. Neočkeivane i iznenađujuće odluke su više očekivane nego pre 20 godina", kaže Novak. Ništa u pripremi meča nije odlučilo pobednika. "Nisi me video pre meča. Ja sam radio ono što radim u pogledu pripreme, da budem na svom vrhuncu na terenu. Različiti faktori su doveli do toga da odigram kako jesam. Nadigran sam jednostavno, pružam ruku, bio je bolji. Nisam pružio otpor koji je trebalo da pružim", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: