Petak, 26.01.2024.

08:30

Siner: Imao sam osećaj da se Novak ne oseća dobro na terenu

Italijan Janik Siner rekao je nakon pobede nad Novakom Đokovićem u polufinalu Australijan Open da su dva uvodna seta, koja je osvojio, bili prelomni za pobedu.

Izvor: B92

Siner: Imao sam osećaj da se Novak ne oseća dobro na terenu
Foto: EPA-EFE/MAST IRHAM

Sineru je ovo prvo finale Grend Slema.

Novak je pretrpeo poraz u Melburnu posle šest godina.

Italijan je posle meča, sa terena, izneo prve utiske nakon najveće pobede u karijeri

"Da, bio je veoma veoma težak meč. Jako dobro sam počeo, ta prva dva seta, imao sam osećaj da se Novak ne oseća dobro na terenu pa sam probao da ga guram. Pogrešio sam na forhendu kod meč lopte, posle sam probao da budem spreman za sledeći set, koji sam dobro počeo... Atmosfera je bila sjajna, hvala svima, bilo je divno igrati.

Dugo je teniski svet čekao ovaj meč - duel najboljeg u istoriji i njegovog najvećeg izazivača.

"Sa nestrpljenjem sam čekao ovaj meč, dobro je prosto imati priliku da igrate protiv igrača od kojeg možete učiti. Izgubio sam od njega poufinale Vimbldona i tada sam mnogo naučio. Sve ovo je proces kroz koji morate da prođete".
Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS
Očito, Siner zna kako protiv najboljeg svih vremena - pobedio ga je u poslednja tri od četiri njihova međusobna duela.

"Ne znam, to morate da pitajte njega", rekao je o receptu za Novaka, pa se nadovezao:

"Mislim da igramo prilično slično, pre svega reterniramo dobro, on je fantastičan server, nije lako jer moram da nagađam gde će gađati. Probao sam da ga nateram da se više kreće..., zapričao se Siner pa se zaustavio, nije želeo da podeli baš svaki detalj svoje taktike:

"Ok, nije dobro pričati o taktici haha. Igrao sam neke različite mečeve sa njim ali je svakako zadovoljstvo biti ovde".

Naučio je Siner štošta od Novaka u vreme dok su trenirali zajedno u Monte Karlu. Tada je, kaže, usvojio brojne savete od Srbina.

Danas, učenik je savladao učitelja.

"Kad sam bio mlađi, imao sam mislim 17 godina, bio sam u prilici da treniram sa njim, u meču je to drugačije. Rekao mi je tada da moram više da se krećem, da ne budem predvidiv, prošli smo to posle. U međuvremenu na servisu sam mnogo napredovao ali i dalje imam osećaj da mogu još da napredujem i imam sjajan tim koji me može gurati u tom smeru".

Prvo finale?

"Ne znam sta da kažem, sjajno, bilo je par egizibicionih mečeva pre Melburna, stekao sam samopouzdanje i pred kraj prtehodne godine. Imao sam veru da ću da dobijem najboljeg igrača sveta. Ovo je moje prvo finale, videćemo... Došao sam sa osmehom i daću najbolje od sebe".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: