Nova vest
Tenis

Subota, 21.01.2023.

21:14

Beker: Novak pokušava da skraćuje poene

Novak Đoković je uspešno završio još jedan meč na Australijan openu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Beker: Novak pokušava da skraćuje poene
Foto: Profimedia

Slavio je protiv Grigora Dimitrova, 7:6 (7), 6:3, 6:4 i tako se plasitao u osminu finala.

Bila je to njegova 24. uzastopna pobeda u Melburnu, ali je i dalje ostavio navijače veoma zabrinutim, jer je i ovog puta bilo vidljivo da ima problema sa zadnjom ložom leve noge.

Boris Beker, njegov nekadašnji trener, u izjavi za Eurosport je rekao da Nobak pokušava da skrati trajanje poena.

"Novak ide na brže poene. To počinje servisom, jer on takođe više rizikuje na drugi servis. U razmenama je pokušao da dominira forhendom. Bio je to interesantan meč, sa usponima i padovima. Dimitrov je imao sve što je potrebno da pobedi Đokovića, ali je Novak bio bolji u odlučujućim momentima", smatra Beker.

Za njega nema nikakve dileme, jasno je da Novaka muči povreda.

"Poznajem ga jako dugo i znam da ima problem sa butinama. Novak je u stanju da stisne zube kada dođe do važnih poena, ali i da se opusti kada su poeni manje važni. Ponekad vam deluje kao da blefira ili da ne može da završi gem. To je pomalo i raj i pakao, a to otežava stvari i protivniku. Ipak, Novak se ne bi ponašao tako da ne oseća nešto", ubeđen je Nemac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu