Nova vest
Tenis

Petak, 24.01.2020.

11:15

Federer se vratio iz mrtvih i sprečio senzaciju!

Rodžer Federer plasirao se u osminu finala Australijan opena, pošto je posle velike borbe i pet setova pobedio Džona Milmana.

Izvor: PT

Autor: PT

Federer se vratio iz mrtvih i sprečio senzaciju!
Photo by Darrian Traynor/Getty Images

Viđen je spektakularan meč, pun naboja i tenzije, a Švajcarac je slavio rezultatom – 4:6, 7:6 (2), 6:4, 4:6, 7:6 (8).

Federer će u borbi za četvrtfinale igrati protiv Mađara Martona Fučoviča.

Švajcarac je u taj-brejku petog seta gubio sa velikih 8:4, ali je uspeo da se vrati i dobije šest poena zaredom. To mu je bilo dovoljno za pobedu i plasman u četvrto kolo!

Od starta meča moglo je da se oseti da će ovo biti veoma napet meč. Australijanac je već u četvrtom gemu oduzeo servis Rodžeru, čime mu je stavio do znanja da će morati da se pomuči da bi došao do trijumfa.

Federer je uspeo da se vrati u devetom gemu i smanji na 5:4, međutim u narednom, kada je servirao za izjednačenje, došlo je do ponovnog pada koncentrancije i Milman rezultatom 6:4 dolazi do 1-0.

U drugom setu teniseri su bili mnogo sigurniji i do 11. gema nismo videli nijednu brejk loptu. Federer je u pomenutom gemu imao jednu šansu, ali je Milman uspeo da se izvuče.

Potom se ušlo u taj-brejk u kojem je Švajcarac bio dominantan – 7:6 (2).

Iako je Federer osvojio drugi set, njegova igra i dalje nije bila na očekivanom nivou. To je delom zbog dobre igre Milmana, a i delom zbog generalno lošeg dana jednog od najboljih u istoriji.

Brejkova nije bilo u trećem setu sve do desetog gema. Australijanac je servirao za 5:5, popustila mu je koncentracija i Rodžer to koristi da dođe do preokreta – 6:4.

Federer je preokrenuo, ali daleko od toga da je bio dominantan. Izjednačena igra viđena je i u četvrtom setu, a prvi do brejka dolazi do domaći takmičar. Ispostaviće se da je to bio jedini brejk u ovom periodu meča.

Milman rezultatom 6:4 dobija četvrti set i uvodi ga u odlučujući peti.

Tamo je viđena još veća drama. Milman je prvi napravio brejk, ali je Federer odmah uspeo da ga vrati. Do kraja seta nismo videli brejkove i ušlo se u super traj-brejk.

U odlučujućem gemu sve je išlo na vodenicu Milmana. Igrao je bolje i zasluženo je poveo sa 8:4. Australijanac je imao dva servisa da završi meč, međutim u tom trenutku mu se stegla ruka i Federer pravi neverovatan preokret – 7:6 (8).

Tok meča možete pratiti u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

287 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

19 h

U fokusu

Vidi sve