Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 20.01.2020.

00:45

I dan: Đoković prošao, Đere ispao, kiša pravi probleme

Kiša je pravila probleme prvog dana Australijan opena – Novak Đoković je prošao u drugu rundu, dok je eliminisan Laslo Đere.

Izvor: SN/AK

Autor: SN/AK

I dan: Đoković prošao, Đere ispao, kiša pravi probleme
Photo by Paul Kane/Matt King/Clive Brunskill/Cameron Spencer/Getty Images

Mečevi Dušana Lajovića i Filipa Krajinovića, kao još 30-ak duele u obe konkurencije, odloženi su za utorak zbog obilnih padavina u Melburnu.

Dan je otvorio 40. igrač sveta Laslo Đere koji je odmah eliminisan. Bolji je bio 71. igrač sa ATP liste Jošihita Nišioka iz Japana sa 6:4, 3:6, 6:2, 7:6 (1). Izveštaj sa tog meča možete pročitati OVDE.

Posle njega na terene Melburna parka su istovremeno izašla još dvojica srpskih tenisera, Dušan Lajović i Filip Krajinović, ali su njihovi mečevi prekinuti već u prvim setovima zbog kiše i biće nastavljeni u utorak.

Dan je zatvario prvi favorit turnira, a trenutno drugi igrač sveta Novak Đoković. Rekorder Melburna sa sedam titula je napad na osmi trofej počeo rutinskom pobedom nad nemačkim teniserom Jan-Lenardom Štrufom.Više o tom meču možete pročitati OVDE.

Tokove mečeva naših tenisera mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve